• Πιστεύουμε ότι θα αποπροσανατολίσει τους φιλάθλους και κυρίως τους ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» μία συζήτηση, μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, για τη διαιτησία, ενόψει των τριών κρίσιμων αγώνων έως τη λήξη του πρωταθλήματος της Football League (Β΄ εθνικής κατηγορίας). Ήταν λανθασμένη, κατά την άποψη μας, η επιλογή του προπονητή, Παύλου Δερμιτζάκη, να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί από εκπρόσωπο των Μέσων Ενημέρωσης. Ο λόγος που το έκανε, θεωρούμε, είναι για να «στρέψει την προσοχή» των φιλάθλων από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με το οποίο πρέπει να ασχολούμαστε, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ένας από αυτούς, σαφώς, είναι οι αποφάσεις των διαιτητών. Όμως, πως μπορεί κάποιος να κρίνει ότι ένας διαιτητής έκανε (ανθρώπινο) λάθος, ή έχει δόλο, υποδεικνύοντας κάποια παράβαση; Όπως, η ακύρωση του τέρματος που σημείωσε η ομάδα της Καβάλας ως οφ σάιντ. Ο Π. Δερμιτζάκης εκτίμησε πως το τέρμα ήταν κανονικό, αλλά μπορεί κάποιος άλλος να έχει διαφορετική άποψη. Μπορεί, πράγματι, οι διαιτητές του αγώνα με τη Νίκη Βόλου να είχαν ορισμένες «παραλείψεις» στον πειθαρχικό τομέα. Μπορεί να ήταν μία μέτρια διαιτησία, αλλά είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός «έγκλημα εκ προμελέτης», που αποτελεί πηχυαίο τίτλο στο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας. Κι είναι βαρύς, διότι δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, ενώ δημιουργεί αρνητική εντύπωση και μαζί την προκατάληψη στο φίλαθλο κοινό.
  • Εμείς θα σχολιάσουμε έναν αγωνιστικό παράγοντα, μεταξύ των άλλων που μπορούν να προκαλέσουν συζήτηση, ο οποίος πιθανόν να συνετέλεσε στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος σε βάρος της ομάδας του Α.Ο.Κ. στον επιπλέον χρόνο του αγώνα. Ομολογούμε ότι είναι ερωτηματικό η τρίτη επιλογή ποδοσφαιριστή από τον Π. Δερμιτζάκη, που μπήκε ως «αλλαγή» στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Αναφερόμαστε στην αντικατάσταση του Παύλου Καθάριου από τον Οκάν Σουλεϊμάν στο 85ο λεπτό.
  • Αν η πρώτη «αλλαγή» έγινε αναγκαστικά, αφού αποχώρησε ο τραυματισμένος Γιάννης Καζαντζίδης και στη θέση του, στο δεξιό άκρο της άμυνας, πέρασε ο Λάζαρος Ορφανίδης. Και η δεύτερη επιλογή είναι «κλασική κίνηση», με την αντικατάσταση του Γιώργου Σκαθαρούδη από τον Βασίλη Παπαδόπουλο στην επιθετική γραμμή, το «τελευταίο χαρτί» που έπαιξε ο Π. Δερμιτζάκης μπορούσε να είναι διαφορετικό.
  • Βγάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο τον Γ. Σκαθαρούδη, ο Α.Ο.Κ. «έχασε» έναν ακραίο επιθετικό. Με την είσοδο του Β. Παπαδόπουλου και την παραμονή του Κώστα Μαρκόπουλου είχε δύο κεντρικούς επιθετικούς, ενώ στο 85ο λεπτό αποχώρησε και ο δεξιός ακραίος επιθετικός (Π. Καθάριος)! Βλέποντας πως υπολείπονται μερικά λεπτά έως τη λήξη του αγώνα, ότι το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να αλλάξει, ότι ο διαιτητής με τους συνεργάτες του κάνουν «περίεργη» διαιτησία, ότι η κόπωση των ποδοσφαιριστών είναι αυξημένη και ο αγωνιστικός χώρος πιο δύσκολος, λόγω της βροχόπτωσης, θεωρούμε πως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός, ο Άγγελος Παπαστεριανός, για να «θωρακίσει» την άμυνα και να αναλάβει το «μαρκάρισμα» του δυνατού προωθημένου της φιλοξενούμενης ομάδας, από τον οποίο προήλθε η ενέργεια για το νικητήριο τέρμα της. Ο Μπαταλίνι, συγκεκριμένα, κέρδισε τη διεκδίκηση της μπάλας από τον μικρόσωμο Γιώργο Μαϊδανό, στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Α.Ο.Κ., έκανε τη σέντρα, που βρήκε εκτός θέσης τους κεντρικούς αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, για να σκοράρει ανενόχλητος ο Κρουζ.
  • Εκτός από τους διαιτητές, λοιπόν, λάθη κάνουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι προπονητές, τα οποία διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Ποτέ, ωστόσο, τα λάθη των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, δεν χαρακτηρίζονται «εγκλήματα εκ προμελέτης»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ