-Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, θα δώσει τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Elite League, αλλά και αυτά για τα πλέι οφ, στο κλειστό γυμναστήριο της Γεωργιανής. Από την Μεγάλη Τετάρτη (12 Απριλίου 2023), μετά από την διεξαγωγή του παιχνιδιού με τον Πανερυθραϊκό, το γυμναστήριο στο αθλητικό κέντρο της Ελευθερούπολης θα κλείσει, γιατί θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση και την επέκτασή του! Συγκεκριμένα, θα ανακαινιστούν τα αποδυτήρια και οι βοηθητικοί χώροι, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και, κυρίως, θα αυξηθεί η χωρητικότητα. Θα κατασκευαστεί καινούργια κερκίδα από την πλευρά που βρίσκονται οι πάγκοι των παικτών και της γραμματείας των αγώνων, για εξακόσιους (600) θεατές.

-Η ανακαίνιση και επέκταση του κλειστού γυμναστηρίου Ελευθερούπολης είναι απαραίτητη. Όπως είναι απαραίτητη, η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα. Το συγκεκριμένο γυμναστήριο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1980, μαζί με αρκετά παρόμοια στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο και είναι μιας ξεπερασμένης αρχιτεκτονικής αισθητικής. Για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο εντός του αστικού ιστού της Καβάλας. Όταν κατασκευάστηκε, ήταν το μοναδικό κλειστό γήπεδο στην πόλη, αφού οι αγώνες αθλοπαιδιών (καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης) διεξάγονταν στο ανοιχτό γήπεδο του πάρκου Φαλήρου. Στα πρώτα έτη, μάλιστα, ο αγωνιστικός χώρος ήταν από ελαστικό τάπητα και αργότερα τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο.

-Η Καβάλα χρειάζεται ένα καινούργιο κλειστό γήπεδο, σύγχρονο κα μεγαλύτερης χωρητικότητας. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι, να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στην περιοχή του Περιγιαλίου. Έκτοτε, δεν παρουσιάστηκε στους ανθρώπους του τοπικού αθλητισμού και στον Καβαλιώτικο λαό, ούτε η προμελέτη του έργου. Μερικοί διαφώνησαν με το έργο, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι το γυμναστήριο στην Καλαμίτσα, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, άλλο, την πόλη.

-Με αφορμή την παρέμβαση που θα γίνει στο γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, θέλουμε να καταθέσουμε την εξής σκέψη και συγχρόνως πρόταση, προς την επόμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας. Προτείνουμε να κατεδαφιστεί το γυμναστήριο της δεκαετίας του 1980 στην Καλαμίτσα και στην θέση του, να ανεγερθεί καινούργιο, με σύγχρονη αρχιτεκτονική και μεγαλύτερη χωρητικότητα (έως 2.500 θεατές).

-Γίνεται αντιληπτό ότι, η κατασκευή καινούργιο γυμναστηρίου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», θα δημιουργήσει «αναστάτωση» για μερικά έτη στην λειτουργία των αθλητικών σωματείων. Ωστόσο, θεωρούμε ότι θα κάνουν υπομονή και θα «τακτοποιηθούν» στα υπόλοιπα γυμναστήρια του Δήμου Καβάλας και των όμορων Δήμων.

-Όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου, ο Δήμος Καβάλας θα βάλει τα μισά χρήματα, μπορεί να λάβει ένα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να ζητήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να συνδράμει συμπληρώνοντας την δαπάνη. Θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί να κατασκευαστεί το κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ