Το Θεατρικό Εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με τίτλο: «Η βροχούλα πάει Αφρική», την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, ώρα 19:30 (7:30 το απόγευμα) στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Καβάλας και τον σύλλογο εικαστικών τεχνών και φιλοτέχνων Καβάλας ARTATTACK. Η παράσταση αποτελείται από τέσσερα μικρά έργα: «Η ψιλή βροχούλα και η χοντρή», βασισμένο σε στοίχους της πρωτοεμφανιζόμενης στιχουργού, Πίτσας Τζιβανοπούλου, μελοποιημένοι από την Χρυσούλα Μίσχου, «Η γριά Νγκέχου που βοηθούσε τα παιδιά!», «Η τιμωρία του κακού αρχηγού!», «Η καμήλα που μιλούσε σαν άνθρωπος!».

«Μέσα από τα τέσσερα αυτά μικρά θεατρικά έργα, προβάλλονται μηνύματα διαχρονικά και παγκόσμια, που αγγίζουν μικρούς και μεγάλους, όπως: η βροχή και η χρησιμότητα της για τη ζωή πάνω στη γη, η οικονομική και κλιματική μετανάστευση, για να επιβιώσει ο άνθρωπος και να αποκτήσει αγαθά κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να αγωνιστεί και να κοπιάσει γι’ αυτό, η τιμωρία ανθρώπων που κάνουν κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των αδύναμων ανθρώπων και πως η καμήλα δίδαξε στον άνθρωπο, ότι αυτός πρέπει να σέβεται και να εκτιμά τη φιλία και την προσφορά ακόμα και των ζώων προς τον άνθρωπο. Η σκηνοθεσία, η θεατρική και μουσική επιμέλεια, είναι της Μαρίας Καραβία, οι χορογραφίες της Βενετίας Πουλή, τα σκηνικά και κοστούμια ανέλαβαν οι: Ζωή Ζαχαριάδη, Αγγελική Μπίνου, Σοφία Παναγιωτίδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Κατερίνα Μαραγκού. Μακιγιάζ η Αναστασία Παναγιώτογλου.

Παίρνουν μέρος οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου: Νικόλ-Λουκία Σαΐνη, Άρτεμις Σοπιλίδη, Νόνα Θεοχαρίδου, Ειρήνη Ρέμπα, Γεύση Σεϊτανίδου, Βαλεντίνη Μαρσέλου, Σοφία Εμιρίδη (παιδικό τμήμα), Θανάσης Μουδιώτης, Γεράσιμος Μεργιανός, Δέσποινα Τσέλιου, Σοφία Παναγιωτίδου, Ειρήνη Ταστόγλου, η οποία τραγουδάει και το τραγούδι του τίτλου (τμήμα εφήβων και ενηλίκων), Γιώργος Κεΐσογλου, Σίσσυ Μίαρη, Σταύρος Γουργιώτης, Μοσχούλα Κατσούλη, Μαργαρίτα Γοριδάρη, Παναγιώτης Καραπατάκης, Διονύσης Λυμπερόπουλος (τμήμα ατόμων με αναπηρίες).

Εμφανίζονται, επίσης, οι χορεύτριες από τη σχολή μπαλέτου της Βενετίας Πουλή: Ελευθερία Ουζούνη, Κωνσταντίνα Τσοχανταρίδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αντωνία Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Στέλιου, Λυδία Κυριακού, Μαρία Χαραλαμπίδου», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ