• Πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε Καβαλιώτης και Καβαλιώτισσα, που διαφωνούν με την πραγματοποίηση των δύο πολύ σημαντικών έργων ύδρευσης και άρδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Όμως, ορισμένοι θεωρούν ότι τα έργα αυτά δεν θα γίνουν και ότι είναι μόνο υπόσχεση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με σκοπό να κάμψει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) μέσα από τα τενάγη Φιλίππων.
  • Στην κατηγορία αυτή συμπολιτών ανήκει και ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, δήλωσε επιφυλακτικός ότι θα υλοποιηθούν τα δύο έργα.
  • Θέλουμε να πιστεύουμε πως εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση και δεν μίλησε εκ μέρους της διοίκησης του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ως επιστημονικός σύμβουλος του κράτους, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. πρέπει να στηρίζει τα έργα, τα οποία δίνουν λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, όπως το έργο άρδευσης στον κάμπο της Φιλίππων. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να γίνει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, διότι θα βοηθήσει τους παραγωγούς και τις καλλιέργειες τους. Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας θεωρεί πως ένας υπουργός κυβέρνησης ανακοίνωσε δύο έργα «βιτρίνα» στην περιοχή.
  • Μας είναι δύσκολο, επίσης, να πιστέψουμε, πως μία κοινοπραξία εταιρειών με το κύρος του αγωγού T.A.P., θα αθετήσει τη συμφωνία που έκανε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δεν θα χρηματοδοτήσει τα έργα που αναγγέλθηκαν. Γιατί, μόνο έτσι δεν θα γίνουν τα έργα αυτά.
  • Η καθυστέρηση στη διαδικασία, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα ματαιωθεί η εκτέλεση της υπουργικής αναγγελίας. Αν ο Θ. Παπαδόπουλος και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επιθυμούν να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, θα βοηθήσουν αν πιστέψουν στα έργα και πιέσουν την κεντρική διοίκηση να μη χρονοτριβήσει με την γραφειοκρατία. Αν, δηλαδή, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της διαδικασίας και παρεμβαίνει, για να μην υπάρχουν εμπόδια, θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου.
  • Μια και αναφερθήκαμε στην κατασκευή του αγωγού T.A.P. στα τενάγη Φιλίππων, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καβάλας και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συγκρότησαν την επιτροπή, η οποία εποπτεύει τη σωστή εκτέλεση του έργου στην περιοχή; Ανέλαβαν συγκεκριμένα άτομα, με επιστημονική κατάρτιση, να παρακολουθούν αν η κατασκευάστρια κοινοπραξία τοποθετηθεί σωλήνες μεγαλύτερου πάχους, σε μεγαλύτερο βάθος και γενικότερα, αν τηρεί τις τεχνικές προδιαγραφές που δεσμεύτηκε, για να καθησυχάσει τους κατοίκους;
  • Αφού αρνήθηκε να αλλάξει τη χάραξη, οφείλει να τηρήσει στο ακέραιο ότι υποσχέθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος ατυχήματος, που είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των συμπολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ