Τα δύο πρώτα σετ του παιχνιδιού στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των ομάδων της Νίκης Αλεξανδρούπολης και του Α.Ο. “Καβάλα”, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2017, είχαν μία βασική ομοιότητα με το προηγούμενο παιχνίδι εκτός έδρας, που έδωσε η ομάδα της Καβάλας με αντίπαλο τον Ναύαρχο Βότση. Έως τα μέσα, περίπου, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά στη συνέχεια, η γηπεδούχος “ξέφυγε” με ένα σερί πόντων και τελικά κατέκτησε εύκολα το σετ.

Στη δεύτερη “εξοδο” από την έδρα του, ο Α.Ο. “Καβάλα” ηττήθηκε με το ίδιο αποτέλεσμα (3-0 σετ), ωστόσο έδειξε σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Ήταν καλύτερος στην υποδοχή και έκανε λιγότερα λάθη στο σέρβις (μόλις τέσσερα). Ωστόσο, δεν ρίσκαρε πολύ, θέλοντας να αποφύγει περισσότερες χαμένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα, οι παίκτριες της Νίκης Αλεξανδρούπολης να βρούνε ρυθμό στην επίθεση και να δείξουν την ποιότητα που διαθέτουν σε ατομικό επίπεδο. Η ομάδα της Καβάλας είχε μόλις πέντε “άσσους” στο παιχνίδι (δύο με την Μαρία Σαπαρδάνη, δύο με την Έλενα Παναγιωτίδου και ένα με τη Δέσποινα Κυριακίδου), εκ των οποίων οι τρεις σημειώθηκαν στο 3ο σετ, που έδειξε πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Εκτός από την ποιότητα και την εμπειρία, η Νίκη Αλεξανδρούπολης υπερείχε και στον μέσο όρο ύψους των παικτριών της. Ο Α.Ο.Κ. παρατάχθηκε με ένα “χαμηλό” σχήμα, αφού δεν αγωνίστηκαν οι: Κωνσταντίνα Μπαχαράκη και Ειρήνη Μιχαλιού (ήταν στον πάγκο), ενώ από την έναρξη του πρωταθλήματος απουσιάζει η Ιωάννα Ευθυκράτη. Επίσης, ο Δημήτρης Σιώκης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή που ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη τις: Μαρία Βουρβουτσιώτου και Μαρία Αγγελοπούλου. Έτσι, πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής η Έλενα Παναγιωτίδου και η Μαρία Βαλιδάκη, ενώ τις περισσότερες επιθέσεις εκτέλεσε η Νεφέλη Δικαστοπούλου.

Στο 1ο σετ, η Νίκη Αλεξανδρούπολης προηγήθηκε με 14-7 και 18-8, για να επικρατήσει με 25-14. Στο 2ο σετ, το 15-10 έγινε, με σερί 10-0, 25-10. Οι παίκτριες του Α.Ο.Κ. πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα λάθη που κάνουν, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία τους, κάτι που εκμεταλλεύονται οι αντίπαλες και με διαδοχικούς πόντους “ανοίγουν” τη διαφορά στο σκορ γρήγορα, με αποτέλεσμα να χάνονται σετ σχεδόν “αμαχητί”. Στο 3ο σετ, η γηπεδούχος ομάδα πιέστηκε περισσότερο και φάνηκαν κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι της, κυρίως στην υποδοχή, λόγω του πολύ καλού σέρβις των παικτριών του Α.Ο.Κ., που προηγήθηκε 10-13 και 16-17, αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πήρε πάλι το προβάδισμα 21-17 και τη νίκη με 25-22. Κατά την άποψη μας, η Νίκη Αλεξανδρούπολης ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε, έως τώρα, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ο Α.Ο.Κ.

Στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στον Έβρο, έχουν “χτίσει” μία παράδοση ετών στο άθλημα της πετοσφαίρισης και διαθέτουν δυνατές ομάδες τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, που πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες. Ο Α.Ο.Κ. “επέστρεψε” στην Α2 εθνική κατηγορία έπειτα από αρκετά έτη και προσπαθεί να καθιερωθεί, ξανά, στο υψηλό επίπεδο. Έχει να διανύσει πολύ δρόμο και για να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Νίκη Αλεξανδρούπολης, χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπομονή και περισσότερη στήριξη από την τοπική κοινωνία.

Στα άλλα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αρχέλαος Κατερίνης-Ναύαρχος Βότσης 0-3 σετ, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Ελπίς Αμπελοκήπων 0-3 σετ. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί το παιχνίδι: Νέα Βύσσα-Νέα Γενεά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ