• Είναι να απορεί κάποιος με το πρόγραμμα που καταρτίζουν οι εταιρείες κρουαζιέρας, το οποίο αρκετές φορές στερείται λογικής και ρεαλισμού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μιας εκ των εταιρειών αυτών, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την τουριστική περίοδο του 2019 στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», θα καταπλεύσει ανήμερα της (εργατικής) Πρωτομαγιάς!
  • Την ημέρα αυτή, όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα είναι κλειστός και η προγραμματισμένη εκδρομή δεν θα ματαιωθεί, αλλά θα γίνει στην πόλη της Ξάνθης!
  • Αναρωτιόμαστε τι περισσότερο και πιο ενδιαφέρον θα δούνε οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στην Ξάνθη, σε σχέση με μία εκδρομή-ξενάγηση σε ένα οινοποιείο του Νομού Δράμας, ή στο πανέμορφο σπήλαιο του Αγγίτη, ή στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, ή ακόμα και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλα εξίσου, ή και πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τα οποία θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, σε σύγκριση με μία περιήγηση στην άδεια την Πρωτομαγιά πόλη της Ξάνθης.
  • Κοντολογίς, θεωρούμε απαραίτητο οι τοπικοί φορείς να «κατευθύνουν» το πρόγραμμα που καταρτίζουν οι εταιρείες κρουαζιέρας, ώστε οι επιβάτες να αξιοποιούν πραγματικά τον περιορισμένο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, για να γνωρίσουν τον τόπο. Τα Επιμελητήρια και οι Δήμοι Καβάλας-Δράμας να συνεργαστούν, ώστε να αναδειχθούν επιχειρήσεις και αξιοθέατα της ανατολικής Μακεδονίας, πρωτίστως, που θα προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες κρουαζιέρας.
  • Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου, με αφορμή τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης εφήβων στην Ελευθερούπολη (από 1 έως και 5 Μαΐου 2019), ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Νικολόπουλος, είπε ότι στη δύναμη της τοπικής Ένωσης ανήκουν 42 σωματεία. Αν κάνουμε μία πρόχειρη διαίρεση, σε κάθε Νομό (Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) δραστηριοποιούνται επτά σωματεία. Από αυτά, σημείωσε, μόνο τα 18 συμμετέχουν στο πρωτάθλημα εφήβων και τα 35 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα παίδων.
  • Απ’ όσο γνωρίζουμε, στα σωματεία που δεν δηλώνουν τμήμα εφήβων, ή παίδων, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ανδρών, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Εμείς θα προτιμούσαμε, να είναι όρος απαράβατος, για τη συμμετοχή σωματείου στο πρωτάθλημα ανδρών, να διατηρεί τουλάχιστον ένα τμήμα υποδομής, είτε εφηβικό, είτε παιδικό, ώστε να μην παρατηρείται το θλιβερό, κατά την άποψη μας, φαινόμενο, να αγωνίζονται μαζί στο πρωτάθλημα ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. παίκτες άνω των 35 ετών και νεαροί κάτω των 20 ετών. Αφενός πρέπει η διοίκηση της Ένωσης να βάλει ανώτερο όριο ηλικίας και αφετέρου, να ενθαρρύνει τα σωματεία να χρησιμοποιούν νεαρούς καλαθοσφαιριστές, προκειμένου να δίνουν περισσότερα παιχνίδια στην αγωνιστική περίοδο. Ο στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη των ταλαντούχων αθλητών και όχι η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος «παλαιμάχων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ