-Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ανησυχία του, για τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το τουριστικό φιλέτο της «Αλάνας» στην Νέα Ηρακλείτσα. Η ένσταση του δημάρχου αφορά στην κατασκευή των (αυτόνομων) τουριστικών κατοικιών. «Αυτό, κατά την άποψη μου, δεν είναι ανάπτυξη και δεν θα βοηθήσει την περιοχή μας. Θεωρώ ότι έπρεπε να μπούνε κάποιοι όροι, που θα όριζαν τον τρόπο αξιοποίησης. Ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να προσδώσει στην περιοχή οφέλη τουριστικά και οικονομικά, θα ήταν η αξιοποίηση του, με την υποχρεωτικότητα να γίνει μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, με τις προδιαγραφές που θα όριζε η προκήρυξη», δήλωσε.

-Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. έχει σκοπό την παραχώρηση (πώληση, ή εκμίσθωση) της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή, ενδιαφέρεται να προσελκύσει επενδυτές και να πραγματοποιήσει την διαγωνιστική διαδικασία. Ο σκοπός είναι να πουλήσει το ακίνητο και ο αγοραστής θα αποφασίσει την χρήση του. Στην περίπτωση της «Αλάνας» έκανε τον διαγωνισμό για την έκταση και αναδείχτηκε πλειοδότης. Ο πλειοδότης, λοιπόν, θα επιλέξει αν θα κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα, καζίνο, γήπεδο γκολφ, πίστα για μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενυδρείο, τουριστικές κατοικίες και οτιδήποτε άλλο έχει στο μυαλό του. Πλήρωσε (το ελληνικό δημόσιο) για να αγοράσει την έκταση και δεν έκανε συμφωνία για την κατασκευή ξενοδοχείου. Άλλωστε, αν ήταν όρος στον διαγωνισμό να κατασκευαστεί μόνο ξενοδοχείο, δεν πιστεύουμε πως θα συμμετείχαν πολλοί υποψήφιοι και ότι η τιμή εκκίνησης θα ήταν τα εννέα εκατομμύρια ευρώ.

-Ο δήμαρχος Παγγαίου, όπως και αρκετοί άλλοι, συνδέουν την ανάπτυξη του τουρισμού αποκλειστικά με την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων. Βεβαίως και χρειάζονται κλίνες για την φιλοξενία των επισκεπτών. Οι κλίνες αυτές, ωστόσο, προσφέρουν εποχική εξυπηρέτηση. Αντιθέτως, η τουριστική κατοικία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και ως μόνιμη κατοικία! Ενώ σ’ αυτή μπορούν να διαμείνουν και οικογένειες. Οι οικογένειες αυτές θα προμηθεύονται τα είδη καθημερινής ανάγκης από τα καταστήματα της Νέας Ηρακλείτσας, θα διασκεδάζουν στα τοπικά καταστήματα εστίασης και θα εξυπηρετούνται από ένα σωρό άλλους επαγγελματίες της περιοχής. Συμβάλλοντας, έτσι, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

-Ο δήμαρχος Παγγαίου, δεν εξέφρασε τον προβληματισμό του, για άλλες παρόμοιες επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, όπως την επένδυση του ομίλου Κουρτίδης στην παραλία Οφρυνίου, με την ονομασία Alexandrou Chora, η οποία περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες τριακοσίων (300) κλινών, έναν πρότυπο οικισμό με διακόσιες ογδόντα (280) πολυτελείς κατοικίες, που θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο «μικρό χωριό» και ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, το οποίο θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

-Αυτό που πρέπει να κάνει, επομένως, ο δήμαρχος Παγγαίου, είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.), ώστε ο οικισμός πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην «Αλάνα» της Νέας Ηρακλείτσας, να διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία, για να προσελκύσει τους νέους κατοίκους. Για το χρονοδιάγραμμα του έργου, επίσης, να μην ανησυχεί. Ο οικισμός θα είναι έτοιμος ίσως και το έτος 2023! Για τα έργα υποδομών, όμως, έχουμε μία επιφύλαξη…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ