– Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας Ξάνθης, για την οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται, με σκοπό η πόλη της Ξάνθης να εκπροσωπηθεί, πάλι, στις υψηλές εθνικές κατηγορίες.
– Την προσπάθεια αυτή έχει «αγκαλιάσει» η τοπική κοινωνία και αυτό φαίνεται από την προσέλευση των φιλάθλων στα εντός, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια.
– Η κερκίδα στο μικρό, πλην όμως πολύ συμπαθητικό κλειστό γυμναστήριο στον Εύμοιρο, όπου αγωνίζεται η ομάδα της «Ασπίδας», ήταν κατάμεστη στα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας.
– Επίσης, στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως στο μακρινό Μεσολόγγι, ακολούθησαν την ομάδα της Ξάνθης αρκετοί φίλαθλοι. Όπως πληροφορηθήκαμε, η διοίκηση του συλλόγου ετοιμάζει νέα εκδρομή, για το ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας.
– Κάναμε την παραπάνω εισαγωγή, για να επιχειρήσουμε τον παραλληλισμό με την Καβάλα B.C. Η εικόνα στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τόσο στα παιχνίδια προετοιμασίας, όσο και στα επίσημα παιχνίδια, για το κύπελλο Ελλάδας και το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, από απόψεως προσέλευσης κοινού.
– Αυτό δείχνει, ότι μία μεγάλη μερίδα των φιλάθλων που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια την προηγούμενη περίοδο στην Α1 εθνική κατηγορία, έχει αποστασιοποιηθεί φέτος. Ενδεικτική είναι η μειωμένη κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας. Ανάλογη ήταν η ανταπόκριση των φιλάθλων στο φιλικό παιχνίδι (με την Ασπίδα Ξάνθης), για την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων στη βιομηχανία λιπασμάτων.
– Η πλειοψηφία των θεατών ήταν απολυμένοι με τις οικογένειες τους και μερικοί άνθρωποι της τοπικής καλαθοσφαίρισης. Τώρα αντιλαμβανόμαστε, ότι οι δηλώσεις πρωτοκλασάτου διοικητικού στελέχους της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας το περασμένο καλοκαίρι, περί «συντηρητικής χρονιάς», απέτρεψαν αρκετούς φιλάθλους να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας, ή να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Πατρών, τον Πανιώνιο και τον Φάρο Κερατσινίου.
– Ακόμα, μας προκαλεί απορία, γιατί η διοίκηση της Κ.Α.Ε. Καβάλα B.C., δεν συνεργάζεται με τη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, ώστε να οργανωθούν εκδρομές για κάποια εκτός έδρας παιχνίδια.
– Όσοι και όσες βρέθηκαν στις Σέρρες και στην Αμαλιάδα (την περίοδο 2013-2014) και στον Λαγκαδά (την περίοδο 2014-2015), θα θυμούνται πόσο αισθητή ήταν η παρουσία των Καβαλιωτών φιλάθλων στα παιχνίδια εναντίον των Ικάρων Σερρών, του Κόροιβου Αμαλιάδας και του Ερμή Λαγκαδά, προκαλώντας τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των ανθρώπων της ομάδας.
– Ας δοκιμάσει, λοιπόν, η διοίκηση της Κ.Α.Ε. Καβάλα B.C. να οργανώσει μία εκδρομή, γιατί η στήριξη προς τη νεανική, αλλά ταλαντούχα, ομάδα, φέτος, είναι πολύτιμη για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α2 εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ