-Καλώς τον κι ας άργησε! Αναφέρομαι στον πρωθυπουργό του προτεκτοράτου των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου 2020, για να παρακολουθήσει και να μιλήσει στο συνέδριο του Economist για τα δυτικά Βαλκάνια. Στο περιθώριο, όπως λένε οι έγκυροι δημοσιογράφοι, του συνεδρίου, ο Ζόραν θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Και βεβαίως, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα του πει ξεκάθαρα ότι, είναι κατά της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας στις Πρέσπες και ότι η Ελλάδα θα βάλει βέτο στην ένταξη του προτεκτοράτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πλαστή ονομασία. Στο πλαίσιο της «ενεργητικής διπλωματίας», λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των «σκοτεινών σημείων» της συμφωνίας, που είχε πει, κάποτε, ο «επτάστερος». «Και μετά ξύπνησες!», θα μου πείτε.

-Το μόνο που μας έμεινε, καρντάσια, είναι τα όνειρα! Ο Αλέξης έβαλε την υπογραφή στη συμφωνία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει το διπλωματικό επίτευγμα, με την αποδοχή της εισόδου των κρατιδίων των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να πετύχει την σταθερότητα στην περιοχή. Έτσι, οι κυβερνήσεις των επόμενων δεκαετιών, θα κυβερνήσουν σε ένα «στρωμένο» διπλωματικό πεδίο και θα ασχολούνται, μόνο, με την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

-Εν τω μεταξύ, χάρη στην «ενεργητική διπλωματία», θα οριοθετούν οι θαλάσσιες ζώνες με όλες τις γειτονικές χώρες (και την Τουρκία), έπειτα από την μεσολάβηση των εταίρων και συμμάχων μας. Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!

-Ρώτησε ο έγκριτος δημοσιογράφος του CNN την πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, αν αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη της στο Καστελόριζο. Ναι ρε καρντάσι, είναι πρόκληση, γιατί παρέλειψε να ζητήσει την άδεια του CNN, για να επισκεφτεί ελληνικό έδαφος. Τέτοια ερώτηση, δεν θα έκανε ούτε το CNN Turk!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ