• Είναι φανερό ότι στον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» επικρατεί μία σύγχυση στις απόψεις για τα ζητήματα του Δήμου Καβάλας. Στη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού είπε, με ειρωνική διάθεση, ότι χάρη στις αθλητικές διοργανώσεις που έφερε στην πόλη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας, Γιώργος Φιλόσογλου, ενισχύθηκαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία. Τις διοργανώσεις, βεβαίως, τις φέρνουν τα αθλητικά σωματεία και οι παράγοντες. Ο Δήμος Καβάλας παρέχει τις εγκαταστάσεις και οτιδήποτε άλλο του ζητηθεί, για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.
  • Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Μάκης Παπαδόπουλος, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, ότι δίνει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, κάθε χρόνο, στη «Δημωφέλεια» για πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, ενώ «καταδικάζει» σε φτώχεια τις σχολικές μονάδες του Δήμου δίνοντας «ψίχουλα». Τελικά, η δημοτική αρχή κάνει καλά που φέρνει αθλητικές διοργανώσεις και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, ή όχι; Οι διοργανώσεις αυτές συμβάλλουν στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία, άρα και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
  • Εμείς θα λέγαμε, μακάρι η δημοτική αρχή να έδινε δύο εκατομμύρια ευρώ στη «Δημωφέλεια», για να φέρει πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα υψηλότερου επιπέδου, τα οποία θα προσελκύσουν περισσότερο ξένο κόσμο. Όσα περισσότερα χρήματα δαπανώνται, με στόχο εννοείται, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας στην επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, ο οποίος είναι και τουριστικός πράκτορας στη Θάσο, είπε χαρακτηριστικά, ότι στον τουρισμό δεν υπάρχει «ταβάνι», όσον αφορά την επένδυση χρημάτων. Όσα περισσότερα δίνει κάποιος, τόσο περισσότερο θα κερδίσει.
  • Στην περίπτωση του Δήμου Καβάλας δεν γίνεται σπατάλη, γιατί το αποτέλεσμα είναι οφθαλμοφανές. Πως έγινε αυτή η εκτόξευση της επισκεψιμότητας στην πόλη τα τελευταία τρία έτη; Γιατί δεν υπήρχε τόσος τουρισμός πριν από πέντε και δέκα έτη, που η δημοτική αρχή δαπανούσε λιγότερα χρήματα στην τουριστική προβολή και στις διοργανώσεις (πολιτιστικές, αθλητικές);
  • Ο Δήμος Καβάλας, ισχυρίζεται ο Μάκης Παπαδόπουλος, δίνει «ψίχουλα» στα σχολεία. Ενώ γνωρίζει το ποσό της επιχορήγησης προς τη «Δημωφέλεια» (1,5 εκατομμύριο ευρώ), δεν αναφέρει πόσα είναι τα «ψίχουλα» για τα σχολεία. Το ερώτημα είναι, αν με τα χρήματα αυτά καλύπτονται οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και υπάρχει αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας. Αν το κράτος αυξήσει τη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, για τη διαχείριση των σχολικών μονάδων, φυσικά και το επίπεδο θα γίνει καλύτερο.
  • Ο Κ. Μπαντίκος, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, σχολίασε ότι πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός, από την κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης, με την κατασκευή καινούργιων σχολείων. Στην παλιά πόλη της Καβάλας, αναρωτιόμαστε, σε ποια οικόπεδα μπορούν να κατασκευαστούν καινούργια κτίρια, για να μεταστεγαστούν το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο, που λειτουργούν σε παλιά νεοκλασικά κτίρια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ