Τα σωματεία να εφαρμόσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και η πολιτεία το οικονομικό πρωτόκολλο!

0

-Δεν αντιλαμβάνομαι, καρντάσια, το πνεύμα (και το ύφος) της επιστολής που έστειλαν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) οι διοικήσεις των 14 (μεταξύ τους η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης) από τα 16 σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών 2020-2021, με την οποία ζητάνε από την πολιτεία να αναλάβει ορισμένες οικονομικές δεσμεύσεις, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

-Από τη μία πλευρά, η πολιτεία βάζει προαπαιτούμενο την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για να επιτραπεί η αθλητική δραστηριότητα (ομαδικές προπονήσεις και παιχνίδια). Και από την άλλη, οι διοικούντες τα σωματεία, πλην εκείνων του Ολυμπιακού Πειραιώς Β και του Πανερυθραϊκού, βάζουν προαπαιτούμενα τα εξής: 1) Να καλύψει η πολιτεία, μέσω της Ομοσπονδίας, τη δαπάνη για τις μετακινήσεις των ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια (αποζημίωση ανά χιλιόμετρο), 2) να πληρώσει η πολιτεία, μέσω της Ομοσπονδίας, τη δαπάνη για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου (κυρίως τα τεστ covid-19) έως τη λήξη του πρωταθλήματος και 3) να πληρώσει η πολιτεία, μέσω της Ομοσπονδίας, τα έξοδα για τη διεξαγωγή των αγώνων (διαιτητές, γραμματεία, γιατρό, κ.λπ.).

-Το μόνο που δεν ζητάνε οι παράγοντες είναι, να πληρώσει η πολιτεία τους μισθούς των καλαθοσφαιριστών και να δώσει αποζημίωση για τα «διαφυγόντα κέρδη» (εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις).

-Δεν είναι δυνατό, καρντάσια, να μπορούν οι Σύνδεσμοι προπονητών και καλαθοσφαιριστών, να πληρώσουν τα χρήματα για τα τεστ covid-19 τους δύο πρώτους μήνες μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και να ζητούν οι διοικούντες των σωματείων την πλήρη απαλλαγή τους από τη δαπάνη αυτή, η οποία αφορά την υγεία των παικτών, των προπονητών, των φροντιστών και των υπόλοιπων μελών των ομάδων.

-Θα κλείσω με την λαϊκή ρήση: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Από τους όρους που βάζουν τα σωματεία, δεν φαίνεται να θέλουν, πραγματικά, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ