Αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η συζήτηση έγινε με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020-2050», που παρουσίασε ο Μ. Λαζαρίδης στην προεκλογική περίοδο και επεσήμανε την ανάγκη «σφικτής προτεραιοποίησης» των θεμάτων που ταλανίζουν διαχρονικά την Καβάλα, άποψη με την οποία συμφωνεί απόλυτα και η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ειδικότερα συζητήθηκαν:

-Το ζήτημα της διενέργειας πανελλήνιας έκθεσης αλιείας και αλιευμάτων σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ. HELEXPO, που από την άνοιξη του 2018 ο Μ. Λαζαρίδης μαζί με το Επιμελητήριο έβαλαν στη συζήτηση. Ο βουλευτής υπογράμμισε την απόλυτα θετική γνώμη του πρωθυπουργού, όπως αυτή εκφράστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μ. Δέμπα, έκανε γνωστό ότι έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. HELEXPO, Τάσο Τζήκα και μετά την ολοκλήρωση της 84ης έκθεσης θα επανέλθουν, ούτως ώστε η πρόταση να αρχίσει να υλοποιείται με χρονικό ορίζοντα το 2020.

-Ο Μ. Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου από την έξοδο της Εγνατίας οδού προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και τη δημιουργία δύο καινούργιων κόμβων στο ύψος της παραλίας Οφρυνίου και στην Πέρνη. Συζητήθηκε και η ανάγκη επέκτασης του δρόμου από το αεροδρόμιο προς την Κεραμωτή, θέμα που συζήτησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τον πρωθυπουργό.

-Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην Πολεοδομία, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας για τις πολεοδομικές άδειες που έχουν μείνει πίσω χρονικά. Ο Μ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πολύ το γεγονός, ότι ο νέος δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, έχει την πρόθεση να προχωρήσει στη λειτουργία Πολεοδομίας στο νησί, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι οποίες θα συζητηθούν με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.

-Για τις πτήσεις της Aegean προς την Καβάλα, ο Μ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ο Νομός είναι αδικημένος ως προς τις ώρες και τις τιμές. Ζήτησε τη συνένωση δυνάμεων του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και των Ενώσεων Ξενοδόχων Θάσου και Καβάλας, για να κάνουν οι εκπρόσωποι τους συνάντηση με τον επικεφαλής της AEGEAN, Ευτύχη Βασιλάκη. «Πρέπει να καταλάβει η AEGEAN, ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους Καβαλιώτες. Χρησιμοποιείται και από τους Δραμινούς και από τους Ξανθιώτες, ενίοτε και από τους πολίτες της Ροδόπης. Πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί και να έχουμε ένα ενοποιητικό όραμα για την Καβάλα κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο και χαίρομαι πραγματικά, που και σε αυτό το ζήτημα, οι σκέψεις και οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα» με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ