Ερώτηση προς τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, σχετικά με τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στην Π.Ε. Καβάλας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όπως σημειώνει, αναφέρει δελτίο Τύπου, στην πόλη της Καβάλας οι 18 ταχυδρομικοί τομείς θα μοιραστούν σε 6 ταχυδρομικούς υπαλλήλους, από τους 18 που ήταν πριν την απόφαση για την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ. «Είναι γεγονός ότι, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15 άτομα, αριθμός κρίσιμος για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Π.Ε. Καβάλας. Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν στην Π.Ε. Καβάλας 1 κεντρικό κατάστημα στην πόλης της Καβάλας, 1 στη Χρυσούπολη, 1 στην Ελευθερούπολη, 1 στις Κρηνίδες, 1 στην Μουσθένη, 3 στη Θάσο (Λιμένας, Πρίνος, Λιμενάρια) και 1 στη Νέα Πέραμο. «Η μείωση του προσωπικού ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου, να προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής. Για τους παραπάνω λόγους, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην κλείσει κανένα από τα προαναφερθέντα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ.; Ελλοχεύει ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας κάποιου από αυτά; Είναι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου το κλείσιμο καταστημάτων στο Νομό Καβάλας;

2) Πώς σχεδιάζει να καλύψει τις απώλειες σε προσωπικό, ώστε τα ΕΛ.ΤΑ. να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην Π.Ε. Καβάλας και να μην υποβαθμιστούν περαιτέρω οι λειτουργίες τους, καθώς με την μείωση του προσωπικού αυξάνεται, αναπόφευκτα, ο χρόνος διεκπεραίωσης των βασικών λειτουργιών των ΕΛ.ΤΑ.;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ