Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων Νομού Καβάλας στην τελευταία του συνεδρίαση, αφού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο και γενικά τους επαγγελματίες, κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις:

– Η κυβέρνηση, αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Ε., λόγω της παρέμβασης Ομοσπονδιών και Σωματείων, επιβάλει με Υπουργική Απόφαση να διαβιβάζονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (Κ.Ε.Α.Ο.) και ληξιπρόθεσμα χρέη επαγγελματιών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. κάτω των 5.000€.

– Με την απόφαση αυτή, δίνει τη δυνατότητα στο Κ.Ε.Α.Ο., να προχωρά σε αναγκαστικές πράξεις είσπραξης (κυρίως με κατασχέσεις επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών) ακόμα και για μικροποσά, τα οποία δεν μπόρεσαν να πληρώσουν, ή να ρυθμίσουν, χιλιάδες επαγγελματίες. Αποδεικνύεται, ότι τους ενδιαφέρει, μόνο, να εξασφαλίσουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα που έχουν βάλει στόχο. Θέλουν να χρεοκοπήσουμε, για να μείνει όλη η πίτα της αγοράς στα οικονομικά μεγαθήρια.

– Στην ίδια κατεύθυνση, είναι και η επιβολή (υποχρεωτικότητα) χρήσης των POS, αφού θα συνδέονται με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που θα είναι εκτεθειμένοι στις κατασχέσεις ανά πάσα στιγμή. Η δικαιολογία ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, πέρα του ότι μας στοχοποιεί και μας θίγει, ακόμα μία φορά, είναι εντελώς ψευδής, αφού αυτή συνδέεται, κυρίως, με την παραοικονομία, που παρά τα μέτρα συνεχίζει να ανθεί.

Επομένως, απαιτούμε από την κυβέρνηση:

– Άμεση απόσυρση της πρόσφατης απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης για τα χρέη προς τα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ

– Απαγόρευση κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

– Προαιρετική χρήση των POS για τις μικρές επιχειρήσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ