Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης του μηνός Σεπτεμβρίου του 2017 στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημειώθηκαν 34 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων: 4 θανατηφόρα, 3 σοβαρά και 27 ελαφρά. Στα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν 46 παθόντες (5 νεκροί, 3 βαριά τραυματίες και 38 ελαφρά τραυματίες).

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017, βεβαιώθηκαν 7.046 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.956 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως: 1.161 για υπερβολική ταχύτητα, 186 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 146 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 125 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 71 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 19 για αντικανονικό προσπέρασμα, 18 για φθαρμένα ελαστικά, 13 για αντικανονικούς ελιγμούς, 3 για παραβίαση προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ