-Δεν καταλαβαίνω και δεν μπορώ να δεχτώ, καρντάσια, ότι υπάρχουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία υιοθετούν πολύ εύκολα και χωρίς έρευνα τα δημοσιεύματα εφημερίδων, ιστοσελίδων, αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδήσεων από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός Νομού Καβάλας. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο να υπάρχει τίτλος σε τοπική εφημερίδα: «Στο τοπικό (πρωτάθλημα) Καβάλα, Ζάκυνθος, Ασπρόπυργος», που έγινε «μεταφορά», προφανώς, από μη τοπικό Μέσο Ενημέρωσης.

-Μέσα στο κείμενο του ίδιου δημοσιεύματος, επίσης, αναφέρεται ότι: «Η μόνη ομάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, είναι η Δόξα Δράμας. Οι υπόλοιπες (Καβάλα, Ζάκυνθος, Ασπρόπυργος) έχουν τεθεί εκτός πλαισίου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και πάνε στα τοπικά τους πρωταθλήματα». Θέλω να ρωτήσω τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (Ε.Π.Σ.Κ.), πότε δήλωσε η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα; Αν δεν κάνω λάθος, τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ. στην Α΄ κατηγορία και στους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας βρίσκονται στην 3η αγωνιστική ημέρα και σε κανένα δεν αγωνίζεται ο Α.Ο.Κ.

-Λοιπόν, για να το επαναλάβω, για πολλοστή φορά, μήπως κάποια καρντάσια το εμπεδώσουν. Στο μόνο πρωτάθλημα που μπορεί και δικαιούται να αγωνιστεί ο Α.Ο.Κ. την τρέχουσα περίοδο 2021-2022, ή την επόμενη 2022-2023, είναι αυτό της Super League 2. Για να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα ερασιτεχνικής κατηγορίας, από την περίοδο 2022-2023, πρέπει να διαλυθεί η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.). Ας σταματήσουν, επομένως, τα «παπαγαλάκια» να κάνουν αρνητική προπαγάνδα σε βάρος του Α.Ο.Κ.

-Από κει και πέρα, θέλω να καλέσω τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον συντοπίτη πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), να αξιοποιήσει και τις ιδιότητες του ευρωβουλευτή και του παλιού ποδοσφαιριστή, ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα των μετεγγραφών ελεύθερων και άνεργων ποδοσφαιριστών. Να συνεργαστεί με το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και να καταθέσουν πρόταση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

-Οι ποδοσφαιριστές είναι μία ειδική κατηγορία εργαζομένων και για την τύχη τους, δεν μπορεί να αποφασίζουν μόνο οι εθνικές Ομοσπονδίες και διεθνείς Οργανισμοί του ποδοσφαίρου. Ως εργαζόμενοι, πρέπει να προστατεύονται και από την νομοθεσία των εθνικών κρατών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Δεν γίνεται, καρντάσια, να περιμένουν οι άνεργοι ποδοσφαιριστές την Ε.Π.Ο. να «συγκινηθεί» και να τους επιτρέψει να υπογράψουν νέο συμβόλαιο για να ζήσουν. Οι ελεύθεροι και οι άνεργοι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκουν νέο συμβόλαιο σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και όχι σε χρονικά διαστήματα που καθορίζουν οι Ομοσπονδίες.

-Θόδωρε, καρντάσι, συνεννοήσου με τον Π.Σ.Α.Π. και κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, μήπως με την πίεση προς την FIFA, την UEFA και την Ε.Π.Ο., αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ