Συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.: «Ο προϋπολογισμός της απαξίας!»

0

Συζητήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στο περιφερειακό συμβούλιο, το σχέδιο του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για το έτος 2022. Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ούτε καν ο ίδιος ο περιφερειάρχης μπόρεσε να βρει κάποιο επιχείρημα υπέρ του σχεδίου που κατέθεσε η διοίκησή του. Ούτε τόλμησε να ψελλίσει, έστω ότι ο προϋπολογισμός θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, ή ότι εξυπηρετεί μία στόχευση, ή ένα όραμα που έχει για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Προφανώς, δεν επικαλούνται κάτι που δεν έχουν!

Αρκούνται και εφησυχάζουν με το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε την εποχή των μνημονίων. Μάλιστα, ο έμμισθος «εταίρος» της διοίκησης, ο κύριος Σιμιτσής, δήλωσε ότι είναι καλύτερα έτσι (με το ασφυκτικό πλαίσιο) παρά με την δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να λειτουργεί αυτοδιοικητικά και να καταρτίζει προϋπολογισμούς με μία κάποια αναπτυξιακή κατεύθυνση!

Δυστυχώς, δεν μπορεί να διατυπωθεί κανένα σχόλιο γι’ αυτόν τον εφησυχασμό και την υπερμνημονιακή λογική!

Οι σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», δεν δώσαμε θετική ψήφο στο σχέδιο προϋπολογισμού, λόγω της απόλυτης διαφωνίας μας επί της ουσίας. Διεκδικούμε την ύπαρξη μιας αναπτυξιακής στόχευσης και ενός οράματος για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, με μία όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση. Αυτό διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει ούτε στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ούτε στην λογική της διοίκησης και των συνοδοιπόρων της.

Διευκρινίζουμε ότι, η παράταξή μας, όπως δηλώσαμε, δεν διαφωνεί με δαπάνες κοινωνικής κατεύθυνσης, με τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού και άλλες εύλογες δαπάνες, αλλά η διαδικασία δεν επιτρέπει υποβολή ψήφου σε επιμέρους σημεία του σχεδίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ