Ο Άλκης Ζοπόγλου με κάποιους από τους παλιούς Κοντραμπάντο, ως Kontrabando Ensemble σήμερα, εμφανίστηκαν μετά από περισσότερα από 10 χρόνια το βράδυ της Τρίτης στο Ζέφυρο. Η συναυλία διοργανώθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, όπως και τα καθίσματα του θερινού κινηματογράφου.

Ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι, μουσικός και συνθέτης Άλκης Ζοπόγλου και τέσσερις μουσικοί “συνοδοιπόροι”, παλιότεροι και νέοι, παρουσίασαν μία σειρά μουσικών κομματιών με γενικό τίτλο “Medigrεcian”, κομμάτια που φέρουν επάνω τους τα “χρώματα” των μουσικών της Μεσογείου και “πατάνε” στις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, “φιλτράροντας” παράλληλα τις μουσικές καταβολές και πολυποίκιλες επιρροές του κάθε μουσικού (από το ροκ και την τζαζ μέχρι τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία).

Ακούστηκαν παλιότερες συνθέσεις από τη δισκογραφία του Άλκη Ζοπόγλου (“Cargo” και “Elephant”), διασκευές σε γνωστά μουσικά θέματα “δοσμένα” με το ιδιαίτερο ύφος των μουσικών και, για πρώτη φορά, νέες πρωτότυπες συνθέσεις που θα αποτελέσουν τον κορμό της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς των Kontrabando.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Baklatzis Makis βιολί
Thanos Stavridis ακορντεόν
Ioannis Tsigkas κλασική, άταστη κιθάρα
Panos Karathanasis ακουστικό μπάσο
Alkis Zopoglou κανονάκι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ