Στο Δημαρχείο Παγγαίου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, συνάντηση των εταίρων που προγράμματος DIONYSOS-Developing Identity ON Yield, SOil and Site, του οποίου βασικός εταίρος είναι η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε. Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της περιοχής του Παγγαίου ως προορισμού οινοτουρισμού. Η συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού, μπορεί να ενισχύσει το ήδη έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή και να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Παγγαίου, μέσω της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. στην οποία είναι βασικός μέτοχος, καθώς και άλλοι φορείς, όπως ερευνητικά ιδρύματα που ειδικεύονται στον τομέα του οίνου, φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη του τουρισμού και φορείς που εκπροσωπούν τις τοπικές επιχειρήσεις, συμμετέχουν στη συνεργασία, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει στόχο την ενίσχυση του ρόλου των επιχειρήσεων.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα γίνει επίσκεψη σε αμπελώνες και σε οινοποιεία της περιοχής. Στο πρόγραμμα επικεφαλής εταίρος είναι το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συμμετέχουν οι εταίροι: Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Chamber of Commerce and Industry of Haskovo, Institute of Viticulture and Enology, Town Pleven, Αναπτυξιακή Καβάλας, Municipality of Kirkovo, University of Plovdiv.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ