Η προώθηση των ακτινιδίων που παράγονται στον Δήμο Νέστου, ενισχύθηκε με την παρουσία του δικτύου Premium European Kiwi, το οποίο συγκροτούν δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (Α.Σ. Νέστου και ΝΕΣΠΑΡ) και δύο ιδιώτες (Αλκυών Α.Ε. και Γουστέρα Α.Ε.), στην έκθεση SIAL CANADA στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η SIAL CANADA, η οποία διεξάγεται επί 26 έτη, αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση του είδους της στον Καναδά και κάθε έτος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Φέτος, φιλοξένησε 930 εκθέτες από 60 χώρες και είχε 15.000 επισκέπτες! Τιμώμενη περιοχή ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό στο Τορόντο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία ευρωπαίων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον επίτροπο για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, Phil Hogan, ο οποίος επισκέφτηκε και το περίπτερο του Δήμου Νέστου, όπου συζήτησε με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών για το προϊόν της περιοχής και την προώθησή του εντός και εκτός της Ε.Ε.

Την τοπική αντιπροσωπεία συνόδευσε ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, στο πλαίσιο της προώθησης των τοπικών γεωργικών προϊόντων στο εξωτερικό και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2017.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ