• Η πρόταση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παππά, για την κατασκευή μιας τεράστιας πλατείας μεταξύ των οδών Φιλικής Εταιρείας, Κύπρου, Μητροπόλεως και Αβέρωφ, στην οποία θα κυριαρχεί το πράσινο, είναι, κατά την άποψη μας, ένα ακόμα «πυροτέχνημα», όπως εκείνα που ειπώθηκαν από άλλους τοπικούς άρχοντες για το τραμ, τελεφερίκ προς το φρούριο κ.λπ. Σαν το πυροτέχνημα, που εντυπωσιάζει αλλά εξαφανίζεται στον ουρανό μετά από λίγα δευτερόλεπτα, έτσι και οι προτάσεις αυτές, έχουν στόχο να εντυπωσιάσουν τον απλό πολίτη, ο οποίος δεν έχει τη γνώση για να κρίνει και να εμβαθύνει.
  • Η πρόταση του συνδυασμού αφορά στην κατεδάφιση των κτιρίων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, του Ι.Κ.Α., την υπογειοποίηση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου, την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και την ενοποίηση με τον δημοτικό κήπο και την πλατεία καπνεργάτη.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τη δήλωση που έκανε προσφάτως, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία τόνισε ότι τεχνικά μπορούν να γίνουν τα πάντα! Η διεξαγωγή, επομένως, αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι εύκολο πράγμα να γίνει. Θα ήταν χρήσιμο, ωστόσο, στην πρόταση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», να αναφέρεται ο τρόπος υλοποίησης του μεγαλεπήβολου αυτού έργου. Και συγκεκριμένα η πηγή χρηματοδότησης.
  • Επειδή είμαστε βέβαιοι, ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού, σε καμία περίπτωση, δεν θα εγκρίνει τη χρηματοδότηση του έργου από τον Διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου (Trans Adriatic Pipeline), πρέπει να μας εξηγήσει ποιος φορέας θα προσφέρει το (πολύ) σεβαστό χρηματικό ποσό, για να γίνουν όλα όσα προαναφέρθηκαν.
  • Από κει και πέρα, τα κτίρια της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας και του Ι.Κ.Α. δεν ανήκουν στον Δήμο Καβάλας. Για να κατεδαφιστούν, επομένως, πρέπει να εξασφαλιστεί η συναίνεση των ιδιοκτητών των ακινήτων αυτών. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ούτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε ο ασφαλιστικός φορέας που έχει την κυριότητα του κτιρίου του Ι.Κ.Α., επιθυμούν να γκρεμίσουν τα συγκεκριμένα ακίνητα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Ι.Κ.Α., μάλιστα, εξέτασε τη δυνατότητα να κατασκευάσει 2ο όροφο στο κτίριο, με σκοπό να στεγάσει τις διοικητικές Υπηρεσίες, που στεγάζονται σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της οδού Φιλικής Εταιρείας. Κι αυτό, γιατί στο σημείο που λειτουργεί το Ι.Κ.Α. εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.
  • Όσον αφορά την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, την ιδέα αυτή είχε και η διοίκηση του δημάρχου, Στάθη Εριφυλλίδη, ο οποίος έκανε έρευνα του υπεδάφους στο σημερινό πάρκινγκ «Ροδόπη». Οι παλιότεροι Καβαλιώτες γνωρίζουν ότι, η περιοχή από τον δημοτικό κήπο μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης «μπαζώθηκε» για να μεγαλώσει η έκταση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η θάλασσα, δηλαδή, έφτανε μέχρι το ηρώο του δημοτικού κήπου! Αν μπορούσαν, λοιπόν, να υοπογειοποιηθούν τα τμήματα των οδών Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου και να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης στην περιοχή, θα είχαν πραγματοποιηθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα.
  • Αναμένουμε ρεαλιστικές εξηγήσεις στην πρόταση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», αλλιώς θα μας επιτρέψουν ο επικεφαλής και τα μέλη του, να έχουμε μεγάλη επιφύλαξη για την υλοποίηση της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ