Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης, με τους φορείς κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και ειδικότερα τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσφορά των φορέων. Ο Αλ. Ιωσηφίδης σημείωσε ότι, είναι η πρώτη φόρα που στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ορίζεται θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής οικονομίας. Η νέα περιφερειακή διοίκηση, είπε, του Χριστόδουλου Τοψίδη, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας για εναλλακτικές και ευέλικτες μορφές επιχειρηματικότητας, ανέθεσε την αρμοδιότητα αυτή στο πρόσωπο του, για να προωθήσει και να υποστηρίξει τους φορείς, που δεν είναι λίγοι στην Περιφέρεια. «Υποστηρίζουμε τους υφιστάμενους φορείς κοινωνικής οικονομίας να αναπτυχθούν και θα τους αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στην συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας και οι στόχοι, ώστε να αναδειχθεί ο θεσμός και να υπερκεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν, να αναπτυχθεί σε βαθμό που θα έχει θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία.

Το επόμενο βήμα, είναι η θεσμική ολοκλήρωση της Ένωσης φορέων κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η ουσιαστική συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε να εξασφαλιστούν μηχανισμοί και υπηρεσίες χρηματοδοτικής υποστήριξης των φορέων. Η κοινωνική οικονομία έχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο ταιριάζει στην ελληνική περιφέρεια, που διψάει για έξυπνες ιδέες και θέσεις εργασίας. Ο θεσμός των φορέων της αλληλέγγυας οικονομίας προσφέρεται για την υπηρέτηση των στόχων της συμπερίληψης, της ενσωμάτωσης και την καταπολέμηση των αποκλεισμών. «Η διαμόρφωση πολιτικών και συνεργειών μεταξύ των πολλαπλών ενδιαφερομένων, για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την υποστήριξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αποτελεί μία ουσιαστική παρέμβαση, για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών», δήλωσε ο Αλ. Ιωσηφίδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων:

-ΠΥΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ERGO CULTURE/HUMAN TRACES

-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ BLUECHAI

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ