-Μετά την κατάργηση της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», ο Θίοντορ και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας «σήκωσαν ψηλά τα χέρια»! Μετά το φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο «φόρτωσαν» στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο(!), έχουν «πελαγώσει» και με το πηλοθεραπευτήριο στις Κρηνίδες! Λόγω των εργασιών ανακαίνισης που άρχισαν στις εγκαταστάσεις, είπε ο Θίοντορ, τίθεται ζήτημα ασφάλειας για τους επισκέπτες. Και έτσι, είναι πολύ πιθανό, το πηλοθεραπευτήριο να μη λειτουργήσει την ερχόμενη λουτρική περίοδο.

-Η ανακαίνιση του πηλοθεραπευτηρίου καθυστέρησε τέσσερα χρόνια! Η μελέτη παραδόθηκε από την διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα, αλλά ο τέως πρόεδρος της «Δημωφέλεια» (και νυν αντιδήμαρχος τουρισμού), Τάκης Αγγελίδης, την κρατούσε στο «ψυγείο»! Τώρα την ευθύνη για το έργο πήρε ο Δήμος και ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Αλέξης Γούλας, έβαλε έναν ακόμα «βραχνά» στο μυαλό του.

-Μήπως θα μπορούσε το έργο να γίνει τμηματικά; Δηλαδή, να τελειώσουν οι εργασίες στα αποδυτήρια των λουομένων έως το τέλος Μαΐου, να λειτουργήσει το πηλοθεραπευτήριο έως το τέλος Αυγούστου και από την 1η Σεπτεμβρίου (2024), να συνεχιστούν οι εργασίες. Στους τρεις μήνες του καλοκαιριού και κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι η κορύφωση της επισκεψιμότητας στο πηλοθεραπευτήριο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα δείξει κατανόηση για την σμίκρυνση της περιόδου λειτουργίας.

-Χρειάζεται ένα ολόκληρο καλοκαίρι το έργο για να γίνει; Ας μείνουν μερικές εργασίες, οι «δευτερεύουσες», για το φθινόπωρο. Άλλωστε, η καλοκαιρία στην Ελλάδα φτάνει μέχρι και τον Νοέμβριο. Δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρει μία μικρή χρονική παράταση το έργο. Να γίνουν τα απαραίτητα έως το τέλος Μαΐου, έστω έως τα μέσα του Ιουνίου και μετά μία προσωρινή παύση, για να λειτουργήσει μόνο ο πηλός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ