Ο Α.Ο.Κ. επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του «φαβορί» και κατέκτησε το κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας. Έτσι, έβαλε τον καλύτερο «επίλογο» στην άκρως πετυχημένη περίοδο που συνδύασε την κατάκτηση δύο τροπαίων, με το καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στην διπλή γιορτή που έγινε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σ’ εμάς η απουσία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη. Ο δήμαρχος δεν εμφανίστηκε σε κανένα παιχνίδι του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, παρά την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα. Είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στα «επινίκεια» και να παραδώσει τα τρόπαια στον πρωταθλητή και κυπελλούχο Α.Ο.Κ., αλλά ήταν ο «μεγάλος απών» από την γιορτή του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου! Δυστυχώς, ο «πρώτος δημότης» του Δήμου Καβάλας δεν τίμησε την παρουσία δύο σωματείων της πόλης στον τελικό αγώνα, ούτε τα επιτεύγματα του Α.Ο.Κ. στην Γ΄ εθνική κατηγορία και την επάνοδο στην Super League 2. Δεν έχουμε την απαίτηση να γίνει φίλαθλος του ποδοσφαίρου, αλλά ο τελικός αγώνας του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας είναι η «κορωνίδα» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όφειλε να παραβρεθεί.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Α.Ο.Κ. ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ ο «Βύρων» περίμενε με έντεκα ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα στο δικό του μισό του γηπέδου. Οι δύο «φιναλίστ» είχαν από μία τελική ενέργεια στην οριζόντια δοκό, ο Α.Ο.Κ. με τον Moh. Al Rashdi και ο «Βύρων» με τον Σάββα Τουμανίδη, στο α΄ ημίχρονο. Στο β΄ ημίχρονο, ο Α.Ο.Κ. έγινε πιο επιθετικός, με την είσοδο στο παιχνίδι του Νίκου Σαμπανίδη δίπλα στον Βασίλη Παπαδόπουλο και την αντικατάσταση του Θανάση Ιωαννίδη από τον Βασίλη Αλτιτζή. Οι δύο «αλλαγές» του προπονητή του Α.Ο.Κ., Τιμόθεου Καβακά, συνεργάστηκαν άψογα στο 68ο λεπτό και η συνεργασία τους απέφερε το μοναδικό έγκυρο τέρμα του τελικού αγώνα. Ο αρχηγός του Α.Ο.Κ., Γιάννης Καζαντζίδης, θα θυμάται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, γιατί σήκωσε δύο τρόπαια και γιατί ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αγώνα. Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με τους: Αστρά, Καζαντζίδη, Δαλιανόπουλο, Δημητριάδη, Δερμιτζάκη, Σμίλτο, Λαγό, Μέτσε, Al Rashdi, Ιωαννίδη, Παπαδόπουλο (Αλτιτζή, Σαμπανίδη, Καρακώστα, Γερονικολό). Για τον «Βύρωνα» αγωνίστηκαν οι: Kiuan, Καρύπογλου, Τσεμαλίδης, Τουμανίδης, Μπάμπουρας, Τοπάλι, Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μπρατσιάνι, Πτηνόπουλος, Μπερούκας (Τσιτσιλικάκης, Αμιάδης, Ναουμίδης).

Πριν από την έναρξη του αγώνα, έγινε η βράβευση της ομάδας κάτω των 16 ετών του Α.Ο.Κ., που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Να αναφέρουμε ακόμα ότι, στους πανηγυρισμούς μετά από τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων φάνηκε το «δέσιμο» μεταξύ των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, των συνεργατών και των διοικητικών παραγόντων του Α.Ο.Κ. Η σχέση αυτή είναι ο βασικός λόγος των αγωνιστικών επιτυχιών.

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2024, επίσης, διεξήχθησαν τα παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής ημέρας (και τελευταίας) του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας με τα ακόλουθα αποτελέσματα: Απόλλων Παραλιμνίου-Πανθρακικός 1-3, Θερμαϊκός-Mέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0, Χανιώτης-Ορέστης Ορεστιάδας 0-0, Βέροια-Άρης Αβάτου 1-2, Νίκη Ευκαρπίας-Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 3-1, Νέστος Χρυσούπολης-Αναγέννηση Επανομής 4-0, Άρης Πετεινού-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 0-3, Δόξα Δράμας-Αετός Βαρβάρας 5-1.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Καβάλα 97 βαθμοί, Νέστος Χρυσούπολης 81, Πανθρακικός 76, Χανιώτης 57, Άρης Αβάτου 55, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 55, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 54, Ορέστης Ορεστιάδας 54, Θερμαϊκός 54, Απόλλων Παραλιμνίου 52, Νίκη Ευκαρπίας 49, Δόξα Δράμας 44, Βέροια 32, Άρης Πετεινού 23, Αετός Βαρβάρας 22, Αναγέννηση Επανομής 19, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 14.

Από την Γ΄ εθνική κατηγορία υποβιβάζονται τα σωματεία: Δόξα Δράμας, Βέροια, Άρης Πετεινού, Αετός Βαρβάρας, Αναγέννηση Επανομής, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, ενώ η Νίκη Ευκαρπίας θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία σε παιχνίδι μπαράζ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ