Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, αρχίζουν διαδικτυακά οι διαλέξεις του 6ου κύκλου της Ακαδημίας Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Ακαδημία είναι μία καινοτόμος δράση, κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) παραδίδουν, με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία. Η πρωτοβουλία, που άρχισε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα), έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Για φέτος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα της πανδημίας του Covid-19, θα διεξάγει τις διαλέξεις διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Επίσης, για πρώτη φορά, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ακαδημία και πολίτες από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Οι δύο θεματικές ενότητες είναι: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ», «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Επιπλέον, στον 6ο κύκλο θα συμμετέχουν τέσσερις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, που διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ», θα δώσουν διαλέξεις ο Δρ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος-ψυχίατρος και ο Δρ. Θάνος Βερέμης, ιστορικός, ενώ στη θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», θα δώσουν διαλέξεις ο Δρ. Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 3 Δεκεμβρίου 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSh7RZRFm6Ay3wAQvXCwGuDmrELKrqMtgSNRMxYKUG8uh-FA/viewform. Όσοι από τους πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος. Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.acadimia.eu.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ