Ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύμπραξη ευθύνης», Λευτέρης Κυριακίδης, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Πάντοτε στη ζωή μου, θεωρούσα ως βασικότατες αξίες εκείνες της αξιοπρέπειας και του σεβασμού και δεν πρόκειται να τις παραβώ, μετά την απόφασή μου να διεκδικήσω τον Δήμο της

Θάσου. Ουδέποτε, επομένως και με κανένα τρόπο, δεν προσέβαλα, δεν λοιδόρησα, δεν άσκησα κακόβουλη κριτική, δεν υποσχέθηκα τα αδύνατα, δεν θριαμβολόγησα και δεν επέδειξα αλαζονική συμπεριφορά, είτε σε συζητήσεις, είτε με δημοσιεύσεις στον Τύπο, ή σε κοινωνικά δίκτυα.

Επέλεξα να πολιτευτώ με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και να μην ακολουθήσω «παλιές αντιπολιτευτικές συνταγές», παρά το ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο, έχοντας απέναντί μου μία διοίκηση που συμπλήρωσε ήδη δύο θητείες στον Δήμο Θάσου. Πεποίθηση μου είναι, πως ο καθένας από εμάς θα πρέπει να κρίνεται από το έργο του, δηλαδή από τις πράξεις, ή τις παραλείψεις του. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν κρίση και δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερες επισημάνσεις, υποδείξεις και καθοδήγηση, για να λάβουν την απόφασή τους.

Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, με απίστευτη βιασύνη και ένταση, ακόμα και με δημοσιεύσεις συκοφαντικού περιεχομένου, «κατηγορήθηκα» ότι είμαι «άπειρος», ότι είμαι «κομματικός», ότι αναπαράγω το «παλιό», ότι είμαι «δέσμιος παράνομων συμφερόντων» και διάφορες άλλες κακοήθειες. Κάποιοι βιάζονται να με κρίνουν πριν ακόμα αναλάβω τη διοίκηση αυτού του τόπου!

Ο λόγος προφανής, όπως και ο πανικός τους. Δυστυχώς για εκείνους όμως, ο κόσμος έχει κρίση και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, όπως επίσης αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα και τη δυσκολία κάποιων να απαγκιστρωθούν από τις θέσεις τους. Συνεπής, λοιπόν, στις αρχές μου, αποφάσισα να μη συρθώ σ` αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων. Ο εύκολος δρόμος και μάλιστα για έναν δικηγόρο, σε βάρος εκείνων που συστηματικά τον κατασυκοφαντούν είναι γνωστός σε όλους. Εγώ, όμως, δεν έμαθα να επιλέγω τον εύκολο δρόμο. Επιλέγω την ψυχραιμία, την ευγένεια, το διάλογο με τους συμπολίτες μου και γενικά τον πολιτικό πολιτισμό σε όλη την προεκλογική περίοδο, κάτι που θα συνεχίσω βεβαίως και μετά τις εκλογές. Γιατί, τελικά, το «καινούριο» και το «παλιό», δεν κρίνονται με βάση τα ημερολόγια και τις ηλικίες, αλλά βάσει των έργων, των ιδεών και των συμπεριφορών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ