-Δεν μπορώ να καταλάβω, καρντάσια, την επιμονή της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων «ομοϊδεατών» της, για «διερευνητικές επαφές» με την Τουρκία. Η επιμονή αυτή, να κάνουμε «διάλογο» με την Τουρκία, ή να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για να επιλύσουμε τη μόνη διαφορά, που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), με προβληματίζει έντονα.

-Πως θα πάμε σε διάλογο, ή στο διεθνές δικαστήριο, με την Τουρκία, όταν δεν έχουμε διασφαλίσει τα σύνορα μας; Χερσαία και θαλάσσια. Ο Ρετζέπ το είπε. Πέρασαν εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και πρέπει να συζητήσουμε, πάλι, για το καθεστώς στο Αιγαίο και την Θράκη! Εμείς, από την άλλη, ενδιαφερόμαστε μόνο για τα οικονομικά «προνόμια» που δίνουν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Α.Ο.Ζ.

-Δεν λέω, να ενδιαφερθούμε γι’ αυτά, αλλά όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, ίσως να συζητήσουμε για την υφαλοκρηπίδα της Μυκόνου και της Σαντορίνης και την Α.Ο.Ζ. της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, ενώ το υπόλοιπο Αιγαίο θα βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή!

-Γιατί, λοιπόν, μιλάνε μόνο για τη διαφορά της υφαλοκρηπίδας και της Α.Ο.Ζ.; Η αιγιαλίτιδα ζώνη (στο Αιγαίο) δεν είναι διαφορά; Γιατί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έκανε στο Ιόνιο πέλαγος; Γιατί, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που καταγγέλλει σήμερα την κυβέρνηση ότι «διστάζει» να κάνει την επέκταση, όταν είχε την (πολιτική) εξουσία δεν θωράκισε τα σύνορα της χώρας;

-Ποια σύνορα να θωρακίσει, όταν ο Αλέξης είπε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα; Αυτός θα έκανε «διάλογο» με την Τουρκία από «μηδενική βάση» και χωρίς τη δέσμευση της Συνθήκης της Λωζάνης!

-Ο Κυριάκος περιμένει την «κατάλληλη στιγμή», για να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο πέλαγος. Προετοιμάζεται ψυχολογικά πως θα το «ξεφουρνίσει» στον Ρετζέπ και την φράου Μέρκελ. Και μέχρι να νιώσει έτοιμος (ούτε πρόταση γάμου να έκανε), μιλάει για υφαλοκρηπίδα και Α.Ο.Ζ. Έτσι, κερδίζει χρόνο και μεταθέτει την «καυτή πατάτα» για το μέλλον και πιθανόν τον διάδοχο στην πρωθυπουργία.

-Υ.Γ. Κυριάκο, μήπως να εκμεταλλευτείς την καλή σχέση με τον Ζόραν (Ζάεφ), για να του πεις ότι, το ερχόμενο καλοκαίρι θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες και πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση; Όπως είπε ο Ρετζέπ για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι διεθνείς Συνθήκες και συμφωνίες έχουν ημερομηνία λήξης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ