Ο πρωθυπουργός μοιράζει επιδόματα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρίες ενόψει Χριστουγέννων (και εκλογών;)

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και συζήτησαν θέματα της οικονομίας και ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη για διεύρυνση του μέτρου για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο που καταναλώνουν οι γεωργοί για τις γεωργικές ασχολίες.

Αργότερα, ο Γιάννης Πασχαλίδης και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησαν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, για τις ακόλουθες πρωτοβουλίες στήριξης ειδικών ομάδων πολιτών. Συγκεκριμένα, εκατό χιλιάδες (100.000) περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο Ε.Κ.Α.Β. και στα Κέντρα Υγείας, θα λάβουν έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό 900 ευρώ, εντός του Δεκεμβρίου.

Επίσης, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Δηλαδή, οκτακόσιες χιλιάδες (800.000) συνταξιούχοι, θα δούνε μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Ακόμα, το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 άτομα με αναπηρίες. Πρόκειται για όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε ότι: «Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, αλλά και χάρη στις άοκνες προσπάθειες του υπουργού οικονομικών και του επιτελείου του, γίνεται πραγματικότητα, για άλλη μία φορά, η στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε με τις ίδιες ευαισθησίες και το ίδιο όραμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ