-Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και για όλη την περίοδο έως το καλοκαίρι του 2023. Το ωράριο αφορά την χρήση του κολυμβητηρίου από τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου, αλλά και τους αθλούμενους πολίτες που αγαπούν την κολύμβηση. Συγκεκριμένα, το κολυμβητήριο θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι (η πρώτη ζώνη) και από τις 3 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ (δεύτερη ζώνη).

-Στην πρώτη ζώνη, είναι διαθέσιμες όλες οι διαδρομές στο κοινό, δηλαδή στους πολίτες που δεν ανήκουν σε αθλητικό σωματείο, ενώ στην δεύτερη ζώνη παραχωρείται μία διαδρομή. Υποθέτουμε πως η μεγαλύτερη κίνηση στο κολυμβητήριο παρατηρείται στην δεύτερη ζώνη, κυρίως λόγω της χρήσης της πισίνας από τα τμήματα του μοναδικού, πλέον, ναυταθλητικού σωματείου της Καβάλας. Το ωράριο της δεύτερης ζώνης, επίσης, «βολεύει» περισσότερο τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και γενικότερα εκείνους κι εκείνες που έχουν υποχρεώσεις από το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα. Επαρκεί, επομένως, η μία διαδρομή που παραχωρείται στο κοινό μετά τις 3 το απόγευμα και έως τις 8 το βράδυ; Τι θα γίνει αν υπάρξει «συνωστισμός» στην δεύτερη ζώνη; Παραχωρείται μία ακόμα διαδρομή; Ή, μήπως, γίνεται ομοιόμορφη κατανομή των εγγεγραμμένων πολιτών σε όλο το εύρος του ωραρίου, ώστε να αποφεύγεται ο «συνωστισμός»; Άραγε, ο πολίτης εκτός από την ιατρική γνωμάτευση, την οποία προσκομίζει για να κάνει την εγγραφή του, δηλώνει και τις ώρες που επιθυμεί να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο;

-Μία τέτοια καταγραφή, πιστεύουμε πως θα βοηθούσε την Γραμματεία του κολυμβητηρίου να γνωρίζει ποιες θα είναι οι «ώρες αιχμής» στην λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης και να κατανείμει ανάλογα τον αριθμό των διαδρομών, μεταξύ των αθλητών/αθλητριών και των απλών αθλουμένων. Έτσι, δεν θα υπήρχαν «κενές» ώρες, δηλαδή περίοδοι που η πισίνα είναι άδεια και περίοδοι που κολυμπούν χρήστες σε όλες τις διαδρομές.

-Θεωρούμε ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να οργανώσει καλύτερα την λειτουργία του κολυμβητηρίου για το κοινό. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσω του αρμόδιου τμήματος αθλητισμού της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια». Όπως συμβαίνει στο ιαματικό κέντρο (πηλοθεραπευτήριο) Κρηνίδων. Κι εκεί υπάρχει ωράριο λειτουργίας συνεχόμενο, αλλά παρέχονται διάφορες υπηρεσίες στους λουόμενους. Μπορεί η επίσκεψη στο κολυμβητήριο, να συνδυαστεί και με άλλες δραστηριότητες! Για παράδειγμα, το κολυμβητήριο διαθέτει γυμναστήριο, στο οποίο να προσφέρεται ειδική εκγύμναση. Δεν αρκεί ο πολίτης να κολυμπήσει μισή, ή μία ώρα σε μία διαδρομή και μετά να πάει στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, ή όπου αλλού έχει τυχόν υποχρέωση. Στην μία ώρα που θα αφιερώσει στο κολυμβητήριο, μπορεί να μάθει περισσότερα πράγματα.

-Η «Δημωφέλεια» έχει την δυνατότητα να προσλάβει γιατρούς, γυμναστές και ειδικούς επιστήμονες, να δημιουργήσει τμήματα και να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες στους απλούς αθλούμενους. Ας πούμε, μπορεί καθημερινά ένας διαιτολόγος να μιλάει για θέματα διατροφής σε συνδυασμό με την κολύμβηση, ένας γιατρός για ιατρικά ζητήματα σε σχέση με την άσκηση, κ.ά. Ο πολίτης θα μαθαίνει να κολυμπάει, με τον ειδικό γυμναστή και στο υπόλοιπο της ώρας που θα βρίσκεται στο κολυμβητήριο, θα παίρνει κι άλλες γνώσεις, ή θα απολαμβάνει περισσότερες υπηρεσίες, όπως μασάζ, που παρέχονται και στο ιαματικό κέντρο Κρηνίδων.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να μπουν καθισματάκια στο κολυμβητήριο; Έλεος!!!! Πιστευώ πάντως όχι όσα πέρασαν για να μπουν στο Ανθή Καραγιάννη. Γιατί αν περιμένουμε να ανέβει ο ΝΟΘΑΚ στην Α1 κατηγορία του πόλο, δεν θα μπουν ποτέ. Γιατί πιστεύετε ότι αν δεν ανέβαινε ο ΑΟΚ επί Ψωμιάδη στην SL1 θα είχε καθισματάκια το στάδιο; Ακόμα στα τσιμέντα θα καθόμασταν.

  2. προπονησεις μπορει να κανουν το πρωτο διωρο η τριωρο απο τρεις μεχρι πεντε η εξι και απο τις πεντε μπορει να ανοιξουν πιο πολλες λωριδες σιγα σιγααν οχι ολες τις μερες τουλαχιστον τρεις τεσσερεις. Απο την αλλη μερια ποοος κανει προπονηση τρεις με πεντε με γεματο στομαχι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ