Το σωματείο εργαζομένων στο παράρτημα Καβάλας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ο παραλογισμός συνεχίζεται. Με μία πρωτοφανή, αυτή τη φορά, ανακοίνωση, χαρακτηριζόμαστε, λίγο πολύ, ως ατομιστές από τον κ. διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Άραγε, που αποσκοπεί η επίθεση αυτή; Γιατί στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. και όχι εναντίον της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας που ανήκει, η οποία μέχρι σήμερα δεν του έχει δώσει ούτε έναν οδηγό ασθενοφόρου; Κύριε διευθυντά, στη Θάσο οδηγούν ασθενοφόρο τέσσερις, ή έξι οδηγοί; Γιατί αναφέρεστε μόνο στους τέσσερις; Γιατί δεν μας αποστέλλετε τα προγράμματα εργασίας ως οφείλετε να κάνετε; Τελικά, γνωρίζετε τι είναι το Ε.Κ.Α.Β.; Ποιος ο ρόλος του στο σύστημα υγείας; Γιατί πρέπει το Ε.Κ.Α.Β. να λύσει τα χρόνια προβλήματα των Κέντρων Υγείας; Θεωρείτε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Θάσου, μεγαλύτερα από αυτά που αντιμετωπίζουν τα άλλα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας; Θεωρείτε τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Νέστου κατώτερης κατηγορίας; Μήπως, τελικά, θα έπρεπε το Ε.Κ.Α.Β. να παραχωρήσει διασώστες και στα Κέντρα Υγείας των παραπάνω Δήμων; Πόσα αιτήματα κάνατε για πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών σας;
Στο σημείο αυτό σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό που μας αποδώσατε «Αιδώς εν τέλει», για λόγους που εσείς καλά γνωρίζετε. Κρίμα που χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο τεράστιο θέμα για προσωπικά οφέλη. Για να τελειώνουμε:
1)Το Ε.Κ.Α.Β., ως ο μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας, οφείλει και πρέπει, να στελεχώσει το νησί της Θάσου, με 12 πιστοποιημένους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διασώστες, που θα δημιουργήσουν, έτσι, τομέα Ε.Κ.Α.Β. στο νησί, αντάξιο των προσδοκιών του κάθε Θάσιου πολίτη, αλλά και του κάθε επισκέπτη. Τομέας Ε.Κ.Α.Β., με ένα άτομο δεν γίνεται. Παράλληλα, πρέπει άμεσα να ενισχυθεί η δύναμη των διασωστών στο παράρτημα Καβάλας, έτσι ώστε να μη μειωθεί η επιχειρησιακή του λειτουργία στο χερσαίο τμήμα του Νομού.
2) Το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας που επικαλείστε για τους Θάσιους, πρέπει να υπάρχει σε όλους του πολίτες του Νομού και ευρύτερα όλης της Ελλάδος. Γι’ αυτό φωνάζουμε, γι’ αυτό ζητάμε απ’ όλους να μας συμπαρασταθούν, γιατί το Ε.Κ.Α.Β. είναι ανεξάρτητο, είναι για όλους και δεν έχει τοπικό τομέα κάλυψης όπως τα Κέντρα Υγείας. Αντί να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για ένα άτομο, που θα το στερηθεί μία ήδη προβληματική Υπηρεσία, σε άλλο σημείο του Νομού, βγείτε και καταγγείλτε τους υπευθύνους της υποβάθμισης σας. Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας. Ζητήστε, επιτακτικά, στη νέα προκήρυξη του Ε.Κ.Α.Β., να συμπεριληφθεί και το νησί της Θάσου.
3) Όσο για την πρόταση σας για ανταλλαγή οδηγών κ.λπ., θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι πουθενά δεν αναφέρετε ότι το Ε.Κ.Α.Β. οφείλει να καλύπτει τα κενά των Κέντρων Υγείας, παράλληλα σας τονίζουμε ότι στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας μετά την μετακίνηση του ενός στο νησί της Θάσου, υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου. Το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων, είναι επαγγελματίες διασώστες με καθηκοντολόγιο που προκύπτει από Προεδρικό Διάταγμα και όχι τα παιδιά για όλες τις δουλειές, μόνο έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζετε. Τέλος, απευθυνόμαστε στους συναδέλφους στο νησί της Θάσου.
Συνάδελφοι, ελπίζουμε κι ευχόμαστε να κλείσετε τα αυτιά σας σε φωνές, που μόνο στόχο έχουν το διαίρει και βασίλευε, αλλά και τη δημιουργία εντυπώσεων για ίδιο όφελος. Γνωρίζουμε καλά, όπως γνωρίζετε κι εσείς τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουμε όλοι μας καθημερινά, τις περισσότερες φορές με άθλια μέσα και συνθήκες, για να ανταπεξέλθουμε επάξια στο ρόλο μας, που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή απόγνωσης σας με τη δική μας, έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις, που να μην είναι πρόσκαιρες αλλά μόνιμες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ