Πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση αντιπροσωπείας της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, ψηφιοποίησης και μετανάστευσης του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με αντιπροσωπεία της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα το μεταναστευτικό, στην οποία συμμετείχε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, δέσμια της γεωγραφικής της θέσης», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για εκθέσεις ιδεών, αλλά για οργανωμένη και μεθοδική διαχείριση, με αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών ως προς τον καταμερισμό των ευθυνών και των βαρών. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, που απαιτεί συνέργειες μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και των κρατών-μελών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία, η οποία εκ των πραγμάτων καθίσταται παράγοντας-κλειδί στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και εσχάτως τις χρησιμοποιεί ως μέσο διαπραγματευτικής πίεσης τόσο στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, όσο και στις σχέσεις με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ