-Ακούγοντας, ή διαβάζοντας, κάποιος λογικός και νοήμων συμπολίτης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), για την ελληνοτουρκική κρίση, πρέπει να ανησυχεί περισσότερο!

-Αναφέρομαι στο κομμάτι της ελληνοτουρκικής κρίσης, γιατί θεωρώ πως τα εθνικά ζητήματα είναι υπεράνω της πανδημίας του Covid-19 και της οικονομίας. Εάν δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, είναι αστείο να συζητάμε για τα μέτρα ενίσχυσης (ντεμέκ) της εθνικής οικονομίας.

-Είναι φανερό, καρντάσια, ότι παράλληλα με τον νέο-οθωμανισμό στη γειτονική Τουρκία, αναπτύσσεται στην Ελλάδα ο νέο-ραγιαδισμός! Ο Κ. Μητσοτάκης «βάφτισε» τον νέο-ραγιαδισμό «ενεργητική διπλωματία» και συνεχίζει την σταθερή «γραμμή» των ελληνικών κυβερνήσεων, για τον κατευνασμό του «θηρίου». Ποιος είπε, επομένως, πως η Ελλάδα δεν έχει διαχρονική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία;

-Το 2021 θα συμπληρωθούν διακόσια έτη από την ελληνική επανάσταση και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Οι Έλληνες απαλλάχτηκαν από την καταπίεση των Οθωμανών, αλλά έγιναν υποχείριο των «μεγάλων δυνάμεων», των «συμμάχων» και σήμερα των «εταίρων» τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

-Αναλόγως με τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων, χαράσσεται η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Στον α΄ βαλκανικό πόλεμο, τα βαλκανικά κράτη συμμάχησαν εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενώ στον β΄ βαλκανικό πόλεμο συγκρούστηκαν μεταξύ τους!

-Να μην τολμήσει ο πρωθυπουργός να σύρει την χώρα σε «διάλογο», «διαπραγμάτευση», ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε μία στημένη διαδικασία επίλυσης της μόνης διαφοράς, όπως λέει, που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία και είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών.

-Πως είναι δυνατό να οριοθετήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες με μία χώρα που αμφισβητεί την ελληνικότητα των Δωδεκανήσων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου; Πως θα συνεννοηθούμε με ένα κράτος που δεν έχει υπογράψει και δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις;

-Πως θα αισθάνονται σίγουροι οι Έλληνες για το αποτέλεσμα του «διαλόγου», όταν υπάρχουν τα πρόσφατα παραδείγματα διπλωματικών συμφωνιών με τα Σκόπια (Πρέσπες), την Ιταλία και την Αίγυπτο (για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης); Εγώ, καρντάσια, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην «ενεργητική διπλωματία» της κυβέρνησης.

-Αν θέλει ο Κ. Μητσοτάκης να καθίσει στο τραπέζι του «διαλόγου», οφείλει να ζητήσει την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού. Όπως έπρεπε να κάνει και για τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την Α.Ο.Ζ. Δεν θέλει άλλη εθνική μειοδοσία, σαν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ελληνικός λαός.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάνω στις δήθεν ευνοικές διευθετήσεις των ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο θα πατήσει η Τουρκία γιατί εμείς οριοθετήσαμε αυτές τις ζώνες όπως ακριβώς θέλει η Τουρκία για το Κστελόριζο, με περιορισμένη ΑΟΖ για ορισμένα νησιά, με την Αίγυπτο μάλιστα πρωτοπορίσαμε οριοθετόντας τμηματική ΑΟΖ αφήνοντας έξω το Καστελόριζο και χαρίζοντας στους Αιγυπτίους την λεγόμενη κοιλάδα του Ηροδότου – νοτίως της Κρήτης – με πολύ πλουσιότερα κοιτάσματα σε σχέση με αυτά που κρατήσαμε για εμάς, γι΄αυτό κλείστηκαν και οι συμφωνίες αυτές σε χρόνο dt και χωρίς αντιδράσεις από την άλλη πλευρά δλδ την Ιταλία και την Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ