«Η Καβάλα διαθέτει ένα πακέτο από σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Με σχέδιο, συνέργειες, εξωστρέφεια και καινοτομία μπορούμε να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολίτες του τόπου μας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στην παρουσίαση της πολιτικής του πρότασης για το αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020-2050», στη δημοτική καπναποθήκη Καβάλας και πρόσθεσε: «Ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε εμπειρίες, ενώνουμε πολιτισμούς, για να κάνουμε τον Νομό Καβάλας πρότυπο ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο, είπε ότι οι πέντε βασικοί άξονες είναι οι εξής: 1) Δίνουμε νέο περιεχόμενο στη γεωργική ανάπτυξη. Συνδυάζουμε πολλαπλασιαστικά τομείς, πόρους και υπηρεσίες, 2) εκσυγχρονίζουμε την τουριστική στρατηγική και το τουριστικό προϊόν. Η Καβάλα γίνεται «προορισμός», 3) αναβαθμίζουμε τις μεταφορές και το εμπόριο. Με νέους οδικούς κόμβους, νέες αποθηκευτικές υποδομές και τερματικούς σταθμούς, 4) αναδεικνύουμε την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα. Το «δακτυλίδι πολιτισμού» γίνεται πλαίσιο αναφοράς. Επενδύουμε στη βιωματική εμπειρία και την καινοτομία, 5) στηρίζουμε τις στρατηγικές επενδύσεις. Ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες, εντοπίζουμε τις ευκαιρίες στο επενδυτικό περιβάλλον.

Το σχέδιο εκπονήθηκε από καθηγητές του «Χαροκόπειου» Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας. Στόχος του είναι, να αποτελέσει το εφαλτήριο, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο Νομός Καβάλας. «Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την Καβάλα του μέλλοντος μας αφορά όλους. Οι πολίτες του Νομού Καβάλας, εφόσον με τιμήσουν με τη ψήφο τους, να είναι βέβαιοι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους. Για να δούμε την κοινωνία μας να ευημερεί. Τα παιδιά μας να ζουν, να κάνουν οικογένειες και να εργάζονται στον τόπο τους. Αξίζουμε καλύτερα και μαζί θα πετύχουμε πολλά», είπε ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ