-Στην προσπάθεια του να ασκήσει κριτική, είτε στην προηγούμενη, είτε στην σημερινή δημοτική Αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, αρκετές φορές υπερβάλλει. Σε τελευταία δήλωση που έκανε, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού (κλειστού) κολυμβητηρίου, ανέφερε το ετήσιο ενεργειακό κόστος του κολυμβητηρίου, το οποίο ανέρχεται στις 400.000 με 500.000 ευρώ. Πρόκειται για δική του εκτίμηση, ή για τα επίσημα στοιχεία που πήρε από τον Δήμο; Επίσης, καλεί τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να πει στους Καβαλιώτες πόσα εκατομμύρια ευρώ «ξοδεύτηκαν» για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, μετά την ζημιά που υπέστη η στέγη του.

-Κατά την άποψη μας, ορθώς συνέχισε να λειτουργεί το κολυμβητήριο μετά την ζημιά στην στέγη και καλώς η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική Αρχή πλήρωναν την (ετήσια) δαπάνη για την λειτουργία του. Θεωρούμε θεμιτό να δαπανώνται χρήματα, για να μπορούν να αθλούνται (απρόσκοπτα) τα παιδιά που κάνουν κολύμβηση και τα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου, αλλά και οι δημότες. Επομένως, τα εκατομμύρια ευρώ δεν ξοδεύτηκαν, όπως ανέφερε ο Μάκης Παπαδόπουλος, αλόγιστα και άσκοπα.

-Θα μπορούσε η δαπάνη λειτουργίας του κολυμβητηρίου να είναι χαμηλότερη; Αυτό είναι ένα διαφορετικό ερώτημα. Αλλά, ο Μάκης Παπαδόπουλος, καλεί τον σημερινό δήμαρχο να απολογηθεί, γιατί καθυστέρησε να κάνει τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος. Ποιες παρεμβάσεις είναι αυτές, γιατί όλα τα προηγούμενα έτη ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορες λύσεις. Αλλά, καμία δεν ήταν εφαρμόσιμη. Έτσι, καταλήξαμε στην λεγόμενη ενεργειακή αναβάθμιση, στην οποία θα ενταχθεί η επισκευή της στέγης. Γιατί δεν έγινε τα προηγούμενα έτη η ενεργειακή αναβάθμιση; Γιατί δεν υπήρχε ώριμη πρόταση για να χρηματοδοτηθεί.

-Εκείνο που έπρεπε να γίνει, κατά την άποψη μας, είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ανοιχτού κολυμβητηρίου, ώστε να περιοριστεί η δαπάνη στο καινούργιο κολυμβητήριο. Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τον δήμαρχο να πει στους Καβαλιώτες πόσα εκατομμύρια ευρώ «ξοδεύτηκαν» για την λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου, όμως θα πρέπει να ρωτήσει (την δημοτική Αρχή) πόσα εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν σήμερα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, είτε της σημερινής, είτε της επόμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

-Ακόμα κι αν επισκευαστεί η στέγη, ακόμα κι αν γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση, ακόμα κι αν μειωθεί το ενεργειακό κόστος του κλειστού κολυμβητηρίου, θεωρούμε ΑΝΑΓΚΑΙΑ την επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Εάν συνέχιζε να λειτουργεί το ανοιχτό κολυμβητήριο, με τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, δεν θα συζητούσαμε, μετά από μία δεκαετία, για τα εκατομμύρια που «ξοδεύτηκαν» στην λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου. Ο Μάκης Παπαδόπουλος επιθυμεί να λειτουργήσει πάλι το ανοιχτό κολυμβητήριο; Είναι το δικό μας ερώτημα προς εκείνον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ