-Με «μεταβατικό πρόεδρο» προτείνει ο Λουντοβίκ, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές του 2023 το «Κίνημα Αλλαγής» (ΚΙΝ.ΑΛ.), μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την προεδρία, για λόγους υγείας. «Δεν θα μου κακοφαινόταν η μεταβατική ηγεσία τριών-τεσσάρων ετών, μέχρι να βελτιωθούν τα πράγματα», δήλωσε. Θα κερδίσει τις εκλογές το ΚΙΝ.ΑΛ. και θα ορκιστεί πρωθυπουργός ο «μεταβατικός πρόεδρος»;

-Μήπως προτείνει ο Λουντοβίκ, να βάλει στόχο το ΚΙΝ.ΑΛ. τις επόμενες εκλογές (μετά το 2023); Ή, μήπως, μας προϊδεάζει για κάτι άλλο; Ίσως, για μία συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛ. με την Νέα Δημοκρατία, για να σχηματιστεί κυβέρνηση με πρόεδρο, πάλι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού στον ΚΙΝ.ΑΛ. θα υπάρχει «υπηρεσιακός» αρχηγός. Η αναφορά του Λουντοβίκ στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος είναι υπουργός στην σημερινή κυβέρνηση (επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης), μ’ έβαλε σε προβληματισμό.

-Είπε ο Λουντοβίκ: «Όλοι μας έχουμε θαυμάσει τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Πιερρακάκη, που κάποια στιγμή μάλιστα τον πρότειναν ως υποψήφιο αρχηγό (του ΚΙΝ.ΑΛ.) το 2017, όμως δεν θέλησε να το κάνει». Ο Κ. Πιερρακάκης, καρντάσια, διετέλεσε, ακόμα, σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο ανάπτυξης, ενώ την περίοδο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Πα.Σο.Κ., ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

-Δηλαδή, το ΚΙΝ.ΑΛ., η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Προοδευτική Συμμαχία), καρντάσια, είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε επίπεδο πολιτικών στελεχών. Το έδαφος, δηλαδή, μιας κυβερνητικής συνεργασίας στο εγγύς, ή απώτερο, μέλλον, έχει στρωθεί. Εάν, όμως, το ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτήσει νέο αρχηγό, όχι «μεταβατικό», είναι πιθανό αυτός να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία, με στόχο να επαναφέρει το Σοσιαλιστικό Κίνημα, πάλι, στην εξουσία. Και «τρίπολο» θα χαλάσει!

-Ο υποψήφιος πρόεδρος, τον οποίο προτιμάει ο Λουντοβίκ, ο Νίκος Ανδορυλάκης, εξυπηρετεί τον σκοπό της διατήρησης του «τριπόλου», σε σύγκριση με τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι είναι παραδοσιακά στελέχη του Πα.Σο.Κ. και θέλουν την «παλινόρθωση» του κόμματος.

-Ο Ν. Ανδρουλάκης, όπως και ο Λουντοβίκ, ανήκουν στην συνιστώσα της «Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», η οποία προωθεί την ευρύτερη συνεργασία των σοσιαλιστικών κομμάτων και ομάδων στην Ελλάδα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά τα αλληθωρίζοντα μοντέλα συνεργασιών με διαφορετικά πολιτικά οράματα και θέσεις που μόνο στόχο έχουν την ανέλιξη στελεχών που αποβλέπουν σε θέσεις κυβερνητικές είναι που απογοήτευσαν τους κεντροαριστερούς και τους έστειλαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έμεινε ο μόνος αντιπολιτευτικός πόλος στα μαύρα χρόνια των μνημονίων και των ( Λεφτά υπάρχουν). Το ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή χρειάζεται μία ισχυρή ηγεσία ικανή να φέρει ξανά την αλλαγή και την κυβερνητική προοπτική στον χώρο της κεντροαριστεράς που είναι ο μόνος πόλος για την κοινωνική ισότητα, την αναδιανεμητική οικονομική πολιτική και την ευημερία.
    Ένας τέτοιος αρχηγός που εγγυάται, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, να πετύχει και να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές είναι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ