• Το 2018 μπήκε και ο Λουντοβίκ ευχήθηκε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, ποιο δρόμο θα ακολουθήσει στην πολιτική σταδιοδρομία του. Δήλωσε, όπως ενημερώθηκα, ότι δεν θα έλεγε «όχι» να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που θα στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς.
  • Σ’ εμένα, πάντως, δεν ακούγεται περίεργα το «σενάριο» αυτό. Διότι, πείτε μου, υπάρχει, στην παρούσα φάση, άλλο πρόσωπο σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που μπορεί να ηγηθεί του συνδυασμού; Ο Λουντοβίκ είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ενώ έχει και καλή σχέση με το χώρο της Κεντροαριστεράς.
  • Από την άλλη, είναι μία νέα πρόκληση γι’ αυτόν στον πολιτικό βίο του, να γίνει ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης από την ανατολική Μακεδονία, αφού οι προηγούμενοι και ο σημερινός κατάγονται από τη Θράκη.
  • Έχω την αίσθηση, ότι ο Λουντοβίκ κινείται και προς αυτή την κατεύθυνση κι όταν εξασφαλίσει τη στήριξη της υποψηφιότητας, θα ανακοινώσει και τη διεξαγωγή της εσωτερικής διαδικασίας, για την εκλογή νέου αρχηγού στο δημοτικό συνδυασμό που είναι επικεφαλής.
  • Αν, τελικά, ο Λουντοβίκ στραφεί προς την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα ανοίξει ο δρόμος για τον Makis, ο οποίος θα «χριστεί» βασικός αντίπαλος της Δήμητρας στο Δήμο Καβάλας. Γιατί, δεν πιστεύω ότι ο νέος αρχηγός του συνδυασμού που ηγείται ο Λουντοβίκ, θα μπορέσει να γίνει «το αντίπαλο δέος» της δημοτικής αρχής. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο συνδυασμός του Λουντοβίκ, να «απορροφηθεί» από τον συνδυασμό του Makis και να σχηματιστεί η ενιαία παράταξη, που θα εκπροσωπήσει την Κεντροαριστερά στις δημοτικές εκλογές.
  • Θα μου πει, κάποιο καρντάσι, ότι βλέπω συχνά ταινίες επιστημονικής φαντασίας και το μυαλό μου οργιάζει, αλλά ένα άλλο καρντάσι είπε ότι: «Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Γι’ αυτό, λοιπόν, σας λέω… οψόμεθα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ