• Οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισαν οι Δήμοι για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα δεν θα γίνουν, με απόφαση του υπουργού υγείας. Εγώ, καρντάσια, τον χαρταετό θα τον πετάξω την Καθαρά Δευτέρα και θα απολαύσω τα Σαρακοστιανά. Διότι, τα έθιμα πρέπει να τηρούνται στη χώρα αυτή.
  • Αναρωτιέμαι γιατί δεν θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις (παρελάσεις). Ο κορονοϊός μεταδίδεται αν φορέσουμε μία καρναβαλική μάσκα; Του Ζορό για παράδειγμα. Κι όποιος δεν θέλει να μεταμφιεστεί, μπορούσε να φορέσει μία προστατευτική μάσκα, από αυτές που πούλησαν κατά εκατοντάδες τις προηγούμενες ημέρες τα φαρμακεία. Πάλι «μεταμφιεσμένος» θα αισθανόταν. Ασθενής του κορονοϊού! Ο νέος ιός, τελικά, βλάπτει το καρναβάλι.  Η «Αλφαβητοπαρέλαση», ευτυχώς, έγινε κανονικά.
  • Εκείνους που σκέφτομαι περισσότερο, καρντάσια, είναι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ήρθε «καπάκι» ο κορονοϊός και τα μαγαζιά τους θα αδειάσουν. Διότι, πως θα φάνε, ή θα πιούνε καφέ και ποτό οι πελάτες φορώντας την μάσκα προστασίας από τον ιό;
  • Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση έως το Πάσχα, τι θα γίνει με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, την περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση; Πως θα ανταλλάξουμε το Αναστάσιμο φιλί φορώντας την μάσκα;
  • Οι δράσεις που ετοίμασαν, για πρώτη φορά, οι έμποροι, οι καφεζυθοπώλες και ο Δήμος Καβάλας, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αναβλήθηκαν για του χρόνου! Εσείς, όμως, καρντάσια κατεβείτε την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στην αγορά, γιατί είναι οι τελευταίες ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων. Οι καταστηματάρχες θα κάνουν σημαντικές προσφορές. Με οποιαδήποτε αγορά, μάλιστα, θα προσφέρουν και μία μάσκα. Όχι καρναβαλική, αλλά προφύλαξης από τον κορονοϊό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ