-Το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» για την γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας πρέπει να σταματήσει. Κατάντησε γελοίο! Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε μία ακόμα πολιτική «ντρίμπλα», λέγοντας ότι θα «μελετήσει» τον κυκλοφοριακό φόρτο στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου. Θα τον μελετήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες. Χωρίς, δηλαδή, να βρίσκεται σε λειτουργία το κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Πέρασε μία τετραετία και το διάστημα των εκατό πρώτων ημερών της δεύτερης θητείας του και δεν κατέληξε τι θα κάνει με το δημοτικό ακίνητο. Πως είναι δυνατό να αποφασίσει εάν είναι χρήσιμη, ή όχι, η γέφυρα, αν δεν αποφασίσει ποια χρήση θα έχει το παλιό νοσοκομείο; Συνεχίζει να εμπαίζει την τοπική κοινωνία και δεν καταλαβαίνουμε, ειλικρινά, γιατί επιμένει να διατηρηθεί η γέφυρα. Τέσσερα έτη που ήταν δήμαρχος, δεν πήρε ούτε την πρωτοβουλία να απομακρύνει τα κομμάτια του καταστρώματος της γέφυρας που «κόπηκε» στα δύο! Και ξαφνικά, «θυμήθηκε» ότι πρέπει να μελετήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο! Τέσσερα έτη δήμαρχος «κρυβόταν» πίσω από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», ενώ μπορούσε να ετοιμάσει την μελέτη για τον κυκλοφοριακό φόρτο και να την στείλει στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», σαν μέσο πίεσης για να γίνει το έργο της αποκατάστασης.

-Όταν ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, είπε ότι πρέπει να ερωτηθεί ο Δήμος Καβάλας αν θέλει να επισκευαστεί η γέφυρα, ή όχι, ο δήμαρχος σκέφτηκε την λύση της κυκλοφοριακής μελέτης! Αν την είχε έτοιμη τα προηγούμενα τέσσερα έτη, θα απαντούσε αμέσως στο ερώτημα του αντιπεριφερειάρχη. Γιατί, όμως, δεν έκανε την μελέτη; Γιατί επαναπαύτηκε στον τέως περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, που ήταν έτοιμος να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή της γέφυρας, με το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Δεν περίμενε ότι ο Χρ. Μέτιος θα ηττηθεί από τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

-Η κυκλοφοριακή μελέτη που θα κάνει ο δήμαρχος Καβάλας είναι άνευ ουσίας. Πλέον, την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να προχωρήσει στην κατεδάφιση του εκτρώματος. Άλλωστε, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την γέφυρα. Εάν θεωρεί ο Θόδ. Μουριάδης ότι θίγεται από την κατεδάφιση της γέφυρας, ας προσφύγει κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι ο Δήμος Καβάλας έχει αρμοδιότητα. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, να δοθεί για να τελειώσουν οι μελέτες και για να γίνει η έναρξη του πολύ πιο σημαντικού έργου της περιμετρικής οδού. Για το οποίο ο δήμαρχος, επίσης επαναπαύτηκε στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» και την Περιφέρεια.

-Περιμένουμε από τον Θόδ. Μαρκόπουλο να εισάγει στο περιφερειακό συμβούλιο την εισήγηση για την κατεδάφιση της γέφυρας, ώστε μέσα στον Μάιο να απομακρυνθεί πριν αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη και η κίνηση των οχημάτων. Να δούμε, μπορεί ο μηχανισμός του δημοσίου να ενεργήσει με ταχύτητα και να κατεδαφίσει την γέφυρα μέσα σε έναν μήνα; Μετά, ο Θόδ. Μουριάδης μπορεί να «μελετάει», όσο καιρό θέλει, τι θα κάνει με το παλιό νοσοκομείο!

-Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και δεν ανεχόμαστε περισσότερο εμπαιγμό. Όταν και αν προκύψει θέμα κυκλοφοριακής ρύθμισης στο παλιό νοσοκομείο, να το συζητήσουμε ευχαρίστως. Μπορεί να υπάρχει κι άλλη πρόταση, πλην της κατασκευής καινούργιας γέφυρας μέσα στην ζώνη του αιγιαλού. Αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Απαιτούμε από τον αντιπεριφερειάρχη να αγνοήσει τον αναβλητικό και αναποφάσιστο δήμαρχο Καβάλας και να πράξει το λογικό και αυτονόητο. Σήμερα, η γέφυρα δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη και πρέπει να κατεδαφιστεί. Τελεία και παύλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ