-Υπάρχει ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στο basketball, για να περιγράψουν τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια στις περισσότερες, ή και σε όλες τις θέσεις μιας ομάδας. Ο παίκτης αυτός χαρακτηρίζεται all around player.

-Ο Θίοντορ είναι ο ορισμός του all around δημάρχου. Είναι ο μαέστρος και τα μουσικά όργανα μαζί της ορχήστρας, που λέγεται διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Προσπαθώ, ακόμα, να καταλάβω γιατί λειτουργεί ως «μοναχικός καβαλάρης» στη διοίκηση. Είναι το (μεγάλο) άγχος, για να προλάβει να κάνει αυτά που θέλει και δήλωσε (προεκλογικά), για ένα «Σύγχρονο Δήμο»; Είναι, μήπως, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συνεργάτες του και θέλει να ελέγχει τα πάντα; Είναι η αρνητική άποψη που έχει για τους πολιτικούς αντιπάλους και την κριτική που δέχεται; Μην είναι ο γιαλός στραβός; Μην είναι το κακό μας ριζικό; Η ουσία είναι, πως τρέχει πανικόβλητος καθημερινά, αλλά δεν του φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας. Βουλώνει μία τρύπα, αλλά ανοίγουν περισσότερες.

-Ασχέτως τι λέει, όταν ζορίζεται, βρήκε μία «στρωμένη κατάσταση» στον Δήμο Καβάλας. Αν μη τι άλλο, το «μαγαζί» ήταν νοικοκυρεμένο οικονομικά. Επί 15 μήνες, που ασκεί διοίκηση, κυριαρχούν οι παρεμβάσεις για την καθημερινότητα. Αρχίσαμε με την κοπή των χόρτων, συνεχίσαμε με τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και τελευταία εστιάσαμε στις ασφαλτοστρώσεις. Πράγματα αναγκαία, για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας στην πόλη και τα χωριά, αλλά είναι ένα κομμάτι του πολυσχιδούς έργου ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ελπίζω, καρντάσια, να μην είναι τα μόνα που θα έχει να παρουσιάσει ο Θίοντορ στο τέλος της θητείας του.

-Όπως σχολίασε η Δήμητρα, το μεγάλο πρόβλημα στη διοίκηση του Δήμου, είναι η «λειψανδρία». Με εννέα άτομα κάλυψε τις βασικές θέσεις και έβαλε «συμπληρώματα» στα Νομικά Πρόσωπα μη αιρετούς. Δηλαδή, άτομα που δεν επέλεξε ο Καβαλιώτικος λαός.

-Ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται έναν ικανό δήμαρχο, αλλά και μία διοικητική dream team, για να φέρει αποτέλεσμα. Η σημερινή διοικητική ομάδα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί dream team.

-Ο Γιάννης (Αντετοκούμπο) στο Μιλγουόκι κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα basketball των Η.Π.Α., αλλά τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή τα φόρεσαν άλλοι στα δάχτυλα τους! O Greek Freak κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ωστόσο τα «ελάφια» (Bucks λέγεται η ομάδα του), δεν καταφέρνουν να βρεθούν στους τελικούς του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

-Τα τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγος, ούτε αρκετός χρόνος, για να λυθούν όλα τα προβλήματα και να γίνουν όλα τα έργα σε ένα Δήμο. Ο Θίοντορ προσπαθεί να κάνει «μεταγραφές» από άλλες παρατάξεις, αφού δεν βρήκε λογική την πρόταση της Δήμητρας, να συγκροτήσουν μία dream team με συμμετοχή δημοτικών συμβούλων από τις δύο παρατάξεις σε ποσοστό 50% στις θέσεις διοίκησης. Θεωρεί πως αυτό είναι συν-διοίκηση. Εγώ θεωρώ ότι, φοβάται πως θα φανεί η ένδεια των δικών του στελεχών στη διοίκηση. Αν μπορούσε, μάλιστα, θα κλωνοποιούσε τον εαυτό του, για να διοικήσουν τον Δήμο οι κλώνοι του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ