• Να δεχτώ, καρντάσια, ότι ο Δήμος Καβάλας «εξαφάνισε» τους κάδους για τα ογκώδη απορρίμματα και τα μπάζα, που ήταν τοποθετημένοι έξω από το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες.
  • Όμως, όταν φτάνει κάποιος στο χώρο, με το όχημα του φορτωμένο με άχρηστα υλικά και βλέπει ότι οι κάδοι έγιναν «σύννεφο», αλλά αυτός εναποθέτει τα υλικά στο σημείο εκείνο, πώς να τον χαρακτηρίσω;
  • Δεν προβληματίστηκε γιατί λείπουν οι κάδοι; Σίγουρα, αλλά δεν είχε που αλλού να «ξεφορτωθεί» τα άχρηστα υλικά και τα παράτησε εκεί όπου ήταν οι κάδοι, θεωρώντας (αυτονόητο) ότι θα τα μαζέψει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου! Τέτοιοι είμαστε (και χειρότεροι) καρντάσια. Κοιτάζουμε πως θα κάνουμε τη δουλειά μας με τον πιο βολικό τρόπο.
  • Αντί να καυτηριάσει τη συμπεριφορά αυτή ο Makis, τα «έχωσε» στον Δήμο Καβάλας που πήρε τους κάδους! Να είστε βέβαιοι, ότι ο συγκεκριμένος χώρος καθιερώθηκε ως «μπαζότοπος» επειδή υπήρχαν οι μεγάλοι κάδοι και οι ασυνείδητοι συμπολίτες, θα συνεχίσουν να εναποθέτουν τα άχρηστα υλικά τους.
  • Εάν δεν τοποθετηθεί μία μεγάλη πινακίδα, η οποία θα γράφει ότι απαγορεύεται η εναπόθεση άχρηστων υλικών στο χώρο, δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθούν μερικοί συνδημότες (και ξένοι).
  • Ο λόγος που απομακρύνθηκαν οι κάδοι, υπενθυμίζω ότι αρχικά ήταν τοποθετημένοι στην άκρη του παρακείμενου χώρου στάθμευσης του αθλητικού κέντρου, είναι για να σταματήσει η εναπόθεση απορριμμάτων. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Διότι, δεν γίνεται έξω από ένα αθλητικό κέντρο, με μεγάλη κίνηση χειμώνα-καλοκαίρι, να λειτουργεί μπαζότοπος!
  • Πριν οι Καβαλιώτες μάθουν, καρντάσι μου Makis, για τα «πράσινα σημεία», τα κοντέινερ κλειστού τύπου με πολλαπλές εισόδους, ας μάθουν να μεταφέρουν τα ογκώδη αντικείμενα στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», όπου γίνεται η συγκέντρωσή τους από τον Δήμο.
  • Επ’ ευκαιρία, προτείνω στη δημοτική αρχή, να μεταφέρει τα μπάζα, σταδιακά, για εναπόθεση σε κάποιο εγκαταλελειμμένο λατομείο, με σκοπό την αποκατάσταση και φύτευση πρασίνου στη συνέχεια από εθελοντές (φωτογραφία).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ