Ο Δήμος Θάσου έκανε “κατόρθωμα” και δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη!

0

-Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, έκανε τον απολογισμό του 2021 και έβαλε τους στόχους για το 2022. «Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω της πανδημίας του covid-19, την αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και το υψηλό κόστος των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας στο τέλος του 2021, κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, χωρίς να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή-αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όπως συνέβη σε πολλούς Δήμους», είπε.

-Προσπαθώ να καταλάβω, καρντάσια, γιατί η διοίκηση του Δήμου Θάσου έκανε (μεγάλο) κατόρθωμα, χωρίς να αυξήσει τα δημοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού). Αν δεν κάνω λάθος, δήμαρχε, όλοι οι Δήμοι της χώρας έλαβαν αρκετά χρήματα ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία τους. Αν τα χρήματα αυτά δεν αξιοποιήθηκαν από τις διοικήσεις των Δήμων για τον σκοπό που χορηγήθηκαν, δεν είναι έκπληξη ότι πολλοί Δήμοι «αναγκάστηκαν» να αναπροσαρμόσουν προς τα άνω τα δημοτικά τέλη το 2020 και το 2021.

-Η αύξηση στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., επίσης, δείχνει ότι δεν έγινε ορθολογική διαχείριση στον τομέα αυτό. Δεν λειτούργησε, για παράδειγμα, η ανακύκλωση και έτσι, ήταν μεγάλος ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγήθηκαν για υγειονομική ταφή. Αλήθεια, στην περίοδο της πανδημίας, δήμαρχε, ποιο ήταν το ποσοστό της ανακύκλωσης στον Δήμο Θάσου;

-Τέλος, όσον αφορά τις υψηλές ανατιμήσεις στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια, όπως ανέφερες σωστά δήμαρχε έγιναν στο τέλος του 2021. Δηλαδή, όταν οι δημοτικές Αρχές συνέταξαν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό του έτους 2022, με τα οικονομικά δεδομένα του προηγούμενου έτους.

-Επομένως, η πανδημία δημιούργησε δυσκολίες και «αναστάτωση» στην λειτουργία των Δήμων, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε, κιόλας, περί «κατορθωμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ