Ένα δυσάρεστο περιστατικό, με τον τραυματισμό ενός νεαρού ποδοσφαιριστή σε παιχνίδι του πρωταθλήματος μικρών ηλικιών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (Ε.Π.Σ.Κ.), έγινε αφορμή για τον παλιό ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, Γιώργο Παπανδρέου, να ξιφουλκήσει (ξεσπαθώσει) κατά της διοίκησης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, παραγόντων, διαιτητών, αλλά και συναδέλφων του «προπονητών», οι οποίοι είναι ακατάλληλοι για τη διαπαιδαγώγηση των μικρών ποδοσφαιριστών. «Αυτό που γίνεται στο λεγόμενο «αναπτυξιακό» ποδόσφαιρο είναι πρωτοφανές. Ήθελα να δώσω τη συνέντευξη Τύπου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτή είναι μία καλή συγκυρία για να πω κάποια πράγματα», δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy, ενώπιον αρκετών γονέων μικρών ποδοσφαιριστών.

Ο Γ. Παπανδρέου ήταν χειμαρρώδης και «καταπέλτης» εναντίον όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες, το οποίο είναι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παιδομάζωμα» και εμπορευματοποιημένο εκατό τοις εκατό. Οι διοικούντες την Ε.Π.Σ. Καβάλας, είπε, ενδιαφέρονται, μόνο, να εισπράττουν τις συνδρομές από τα σωματεία, για τη συμμετοχή των τμημάτων τους στα πρωταθλήματα υποδομών. Και με τα χρήματα αυτά, συμπλήρωσε, πίνουν τσίπουρα και υποκρίνονται ότι συζητούν για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Για όσα συνέβησαν στο επίμαχο παιχνίδι της ομάδας που προπονούσε με μία άλλη ομάδα από τον Δήμο Παγγαίου, έκανε το εξής σχόλιο: «Εάν οι παράγοντες που διοικούν το τοπικό ποδόσφαιρο είχαν την ευθιξία, θα έπρεπε να παραιτηθούν. Αντί να παραιτηθούν, όμως, θα περάσουν στην επίθεση. Ήδη, έχω κληθεί σε απολογία την ερχόμενη Τετάρτη στην Ε.Π.Σ.Κ. Θα απολογηθώ εγώ, απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο!».

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», γιατί δέχτηκε να διεξαχθεί το παιχνίδι σε ένα γήπεδο εντελώς ακατάλληλο και με φανερή καταστρατήγηση των κανονισμών της προκήρυξης του πρωταθλήματος, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του από αντιαθλητικό χτύπημα ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, απάντησε ότι ως προπονητής δεν έχει τη δικαιοδοσία να αποσύρει την ομάδα του από ένα παιχνίδι. Την απόφαση αυτή, πρόσθεσε, την παίρνει ο πρόεδρος του σωματείου.

Όφειλε, ωστόσο, να ενημερώσει τον πρόεδρο του σωματείου για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού και να ζητήσει την παρέμβασή του, ώστε να μη διεξαχθεί το παιχνίδι. Κι αν η διοργανώτρια αρχή έκρινε πως μπορούσε να γίνει ο αγώνας, υπήρχε και η νομική οδός για τη δίωξη των διοργανωτών.

Ο Γ. Παπανδρέου καταφέρθηκε, ακόμα, εναντίον του προπονητή της αντίπαλης ομάδας, γιατί ενθάρρυνε το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του και εναντίον του διατητή, γιατί ανεχόταν τα αντιαθλητικά χτυπήματα και απέγευγε να «τιμωρήσει» τους παραβάτες ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι διαιτητές, είπε, που ορίζονται να διαιτητεύσουν παιχνίδια των πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, είναι άπειροι και όχι καλοί γνώστες των κανονισμών. Επιπλέον, δήλωσε, είναι «παιδιά» που «κάνουν τους διαιτητές» και πηγαίνουν στο γήπεδο, για να εκτελέσουν την εντολή του προϊσταμένου παράγοντα.

Ερωτηθείς, πάλι από τον «Κ.Τ.», εάν μπορεί να στηρίξει (με αποδείξεις) τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε, εάν και εφόσον κληθεί σε κάποιο όργανο της Δικαιοσύνης, απάντησε πως όταν έρθει η ώρα εκείνη, είναι έτοιμος να μιλήσει με «χειροπιαστά» επιχειρήματα. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι θα απέχει από το «αναπτυξιακό» ποδόσφαιρο, γιατί αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο, είναι αντίθετα με τις αρχές, τις αξίες του και με όσα διδάσκει στα παιδιά που μαθαίνουν ποδόσφαιρο. «Προσέξτε που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας», είπε, απευθυνόμενος προς τους γονείς που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου και ζήτησε συγνώμη γιατί έπρεπε να είχε προλάβει τη δυσάρεστη κατάσταση.

Τέλος, δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τον αγώνα, για την εξυγίανση του «αναπτυξιακού» ποδοσφαίρου και ότι θα φτάσει όσο ψηλά χρειαστεί, για να πετύχει τον σκοπό του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ