• Μας προκαλεί έκπληξη η παρέμβαση του συμπολίτη, Γιάννη Χουλίδη, ο οποίος απέστειλε ανοιχτή επιστολή, για το έργο της ριζικής ανακαίνισης του «Βερούλειου» δημοτικού γηπέδου (σ.σ. για πολλοστή φορά θα κάνουμε τη διάκριση μεταξύ γηπέδου και σταδίου, διότι τα στάδια έχουν ταρτάν για τον κλασικό αθλητισμό), στην οποία θέτει τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα και αναμένει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις απαντήσεις από τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, ώστε να πληροφορηθούν οι δημότες πώς διαχειρίζονται τα χρήματά τους οι δημοτικοί άρχοντες.
  • Ρωτάει ο Γιάννης Χουλίδης αν υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας του έργου! Δηλαδή, ποιο είναι το κόστος της παρέμβασης και ποιο θα είναι το κέρδος που θα προκύψει. Η ανακατασκευή του «Βερούλειου» γηπέδου αποφασίστηκε, διότι επρόκειτο για μία παλιά και με αρκετές ελλείψεις αθλητική εγκατάσταση, που εξυπηρετεί τρία ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης (Βύρωνα, Α.Ε. Καβάλας, Ηρακλή Ποταμουδίων) και δεκάδες παιδιά που μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες τους. Το κόστος του έργου είναι γνωστό, ενώ το κέρδος αφορά στην αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης και τη χρήση της από τη νεολαία.
  • Ρωτάει, επίσης, ποια είναι η οικονομική λογική της επένδυσης αυτής. Το έργο, καταρχάς, γίνεται με πόρους του Δήμου Καβάλας και δεν έχει την λογική της απόσβεσης της δαπάνης, από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη χρήση του γηπέδου.
  • Στο ερώτημα ποιο είναι το τελικό ύψος της επένδυσης, μπορεί να πάρει απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, ή από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται όλα τα στοιχεία ενός δημόσιου, ή δημοτικού, έργου. Οι όροι που θα λειτουργήσει το γήπεδο, ακόμα, συζητήθηκαν μεταξύ της δημοτικής αρχής και των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων. Δηλαδή, από τον Σεπτέμβριο, που θα παραδοθεί το γήπεδο, τα σωματεία θα μπούνε με συγκεκριμένο πρόγραμμα στις προπονήσεις. Το ποιοι θα ωφεληθούν, τέλος, από την επένδυση το αναφέραμε παραπάνω. Τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι αθλητές τους και βεβαίως οι δημότες Καβάλας.
  • Έχουμε κι εμείς ορισμένα ερωτήματα προς τον συμπολίτη, Γιάννη Χουλίδη, τα οποία θέλουμε να απαντήσει. Γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή, για να στείλει την ανοιχτή επιστολή, μερικές ημέρες πριν εγκαινιαστεί το έργο; Θεωρεί ότι οι δημοτικοί άρχοντες κάνουν κακή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών; Ποιοι, πιστεύει, θα ωφεληθούν από την ανακαίνιση του «Βερούλειου» γηπέδου; Και, κυρίως, είναι θετικός στο συγκεκριμένο έργο;
  • Εμείς θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Χουλίδη και τους άλλους συμπολίτες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, να σταματήσουν, επιτέλους, την μίρλα και την καχυποψία, για την προσπάθεια που γίνεται, με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της Καβάλας προς το καλύτερο. Εάν επιθυμούν να καταγγείλουν κάτι συγκεκριμένο, μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Εάν θέλουν αναλυτική ενημέρωση, μπορούν να τη ζητήσουν από τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Με τις ανοιχτές επιστολές δημιουργούν, μόνο, εντυπώσεις και σκέψεις για την σκοπιμότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ