Ο Γιάννης Πασχαλίδης αισθάνεται δικαιωμένος, για την Κ.Υ.Α. που αφορά τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ότι εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. 34341/5991 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), για τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των δικαιούχων με βάση το άρ. 21 του ν.1767/1988 με τις υφιστάμενες, ή μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι αυτών.

Τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει δελτίο Τύπου, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Γιάννης Πασχαλίδης τόνισε τα ευεργετικά αποτελέσματα της ενεργοποίησης της οικονομικής ενίσχυσης μέσω της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους ποσοστού 4% (στην περιοχή  Γ του αναπτυξιακού νόμου 1767/1988, όπως αναθεωρήθηκε με τον ν.1836/1989, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων της Καβάλας). Με το άρ. 87 του ν.4706/2020 ψηφίστηκε ο συμψηφισμός των απαιτήσεων των δικαιούχων έως και 1/1/2016 με τις υφιστάμενες, ή μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι αυτών, κάτι που χαρακτηρίστηκε «ανάσα» για τις επιχειρήσεις της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Με την έκδοση της προαναφερθείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει ο συμψηφισμός μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.  Δίνεται οριστικά λύση στο ζήτημα, καθώς το μόνο που μένει, είναι να κατατεθεί αίτηση από τους δικαιούχους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της Κ.Υ.Α.

Στη νομοθετική ρύθμιση οδήγησε, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, η επαίσχυντη υπ’ αριθμ. 13311/273/21.3.2016 Υπουργική Απόφαση του Γ. Σταθάκη, που κατήργησε την οικονομική ενίσχυση, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι, ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως και το έτος 2015. Έτσι, πρώτα με την υπ’ αριθμ. 306/2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κι έπειτα με τον προσωπικό αγώνα του βουλευτή, σε αγαστή συνεργασία με τον πρώην υπουργό, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον βουλευτή Βόρειου Τομέα  Αθηνών, Δημήτριο Καιρίδη, τον υπουργό οικονομικών, τον αναπληρωτή υπουργό, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο, έγινε εφικτό να αρθεί η αδικία για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Παράλληλα, όπως δεσμεύτηκε, ο βουλευτής προέβη σε ενέργειες, προκειμένου να καταβληθούν και τα οφειλόμενα ποσά για το χρονικό διάστημα 2016-2020. «Η προσπάθεια άρχισε με προδρόμους τον κύριο Στυλιανίδη και τον κύριο Καιρίδη, αγκαλιάστηκε απόν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και με χαροποίησε ιδιαίτερα που ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να αρθεί αυτή η αδικία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέναντι στις επιχειρήσεις. Βρισκόμενος σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, ξέρω πως θεωρούσαν τα χρήματα αυτά χαμένα και αισθάνομαι ικανοποίηση που ο συντονισμένος αγώνας μας τους διέψευσε ευχάριστα, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Θα συνεχίσω τις πρωτοβουλίες μου για την επιχειρηματικότητα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς και τα Επιμελητήρια», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ