-Το «όραμα» του Χρυσόστομου (Μάκη) Παπαδόπουλου για το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», είναι η δημιουργία ενός σχεδίου αξιοποίησης όπως ορίζει ο νόμος 4407/2016. Κάτι πιο συγκεκριμένο; «Το Υπουργείο άμυνας θέλει να δει ένα βιώσιμο πλάνο αξιοποίησης, για να μας πάρει στα σοβαρά. Και τώρα, μάλιστα, που έχουμε τον κύριο Παναγιωτόπουλο υπουργό (άμυνας), είναι ιδανική ευκαιρία να φτιάξουμε το σχέδιο αυτό και να το καταθέσουμε», ανέφερε. Θα συμφωνήσουμε απολύτως, ότι είναι μεγάλη ευκαιρία η παρουσία του Ν. Παναγιωτόπουλου στην θέση του υπουργού εθνικής άμυνας.

-Ένας άλλος Καβαλιώτης υπουργός, κάποτε, είχε δηλώσει πως είναι εξασφαλισμένο το ποσό των επτά (7) εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή καινούργιου κλειστού γηπέδου στην πόλη, εφόσον ο Δήμος Καβάλας προτείνει το οικόπεδο. Αναφερόμαστε στον πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Καλαντζή, που έκανε την παραπάνω δήλωση επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Ο Κ. Σιμιτσής δεν πίστεψε στην αναγκαιότητα κατασκευής καινούργιου κλειστού γηπέδου και η «προσφορά» του Γ. Καλαντζή «ξεχάστηκε»!

-Τις προάλλες, ο νυν δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ανακοίνωσε ότι θα εντάξει την μελέτη για την ανέγερση δεύτερου, πιο σύγχρονου, κλειστού γυμναστηρίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έχοντας την μελέτη αυτή, ο Δήμος θα είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου. Το καινούργιο κλειστό γήπεδο θα κατασκευαστεί (κάπου) στο Περιγιάλι. Προφανώς, η δημοτική Αρχή αναζητεί το κατάλληλο οικόπεδο στην περιοχή.

-Για εμάς, κατάλληλο οικόπεδο είναι και το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Να, λοιπόν, μία συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση της παλιάς στρατιωτικής εγκατάστασης προς το Υπουργείο εθνικής άμυνας. Αγαπητέ συμπολίτη υπουργέ, Νίκο Παναγιωτόπουλε, παραχώρησε το στρατόπεδο στον Δήμο Καβάλας, για να κατασκευάσει το σύγχρονο κλειστό γήπεδο που χρειάζεται η πόλη και να αναπλάσει την υποβαθμισμένη περιοχή γύρω από αυτό. Έχοντας την μελέτη, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την υπόσχεση του Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, ότι θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση της μελέτης για την διάνοιξη της κεντρικής οδού του Περιγιαλίου και την παραχώρηση του στρατοπέδου, ο Δήμος Καβάλας θα μπορέσει να διεκδικήσει την χρηματοδότηση ενός σχεδίου ανάλογου με την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού στην Αθήνα, όπου θα κατασκευαστεί το καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (Π.Α.Ο.).

-Ο Θ. Μουριάδης έχει καλή σχέση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο μπορεί να συζητήσει, σε ένα από τα ταξίδια του στην πρωτεύουσα, περί της λεγόμενης «διπλής ανάπλασης» στον Βοτανικό και το σημερινό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Να σημειώσουμε ότι, το έργο της ανάπλασης στον Βοτανικό περιλαμβάνει, εκτός από τα γήπεδα για τον Παναθηναϊκό Α.Ο., την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Δήμο Αθηναίων και βασικών υποδομών (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο). Ότι χρειάζεται, δηλαδή, το Περιγιάλι!

-Κι επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος είναι φίλαθλος, θα προχωρήσουμε την πρόταση μας και θα του ζητήσουμε να κάνει «δώρο» το καινούργιο κλειστό γήπεδο (εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου») στο μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο του Νομού, τον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ