-Κατά την άποψη μας, είναι επικίνδυνο να συζητάμε για την συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, ενώ όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο πως η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) θα πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2. Όσοι μιλούν για πιθανή αρνητική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στις προσφυγές και υποβιβασμό του Α.Ο.Κ. στην Γ΄ εθνική (σ.σ. είναι πραγματικά ασύλληπτο, ότι ένα σωματείο προβιβάστηκε αγωνιστικά και χωρίς να έχει διεξαχθεί το πρωτάθλημα υποβιβάστηκε στην κατώτερη κατηγορία!!!), δεν το κάνουν γιατί είναι πεσιμιστές, ή ανησυχούν, αλλά γιατί έχουν διακαή πόθο να βλέπουν τον Α.Ο.Κ. στην ανυποληψία και την αφάνεια. Είναι σκληρή αυτή η διαπίστωση, αλλά αληθινή!

-Η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας κινδυνεύει να γίνει θύμα, ξανά, μιας παράλογης, άδικης και εχθρικής κατάστασης. Όσοι το αντιλαμβάνονται σιωπούν. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, βρίσκονται σε «νιρβάνα». Οι λιγοστοί που θέλουν να αποτρέψουν το νέο κακό, είναι διαιρεμένοι. Η τοπική κοινωνία, μάλλον, έχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί. Οι τοπικοί άρχοντες έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και ορθώς έπραξαν. Κανείς, μα κανείς, τόσες ημέρες, δεν έβγαλε μία ανακοίνωση για την δεύτερη «γενοκτονία» του κορυφαίου συλλόγου και της πόλης. Έμεινε, λοιπόν, μόνος να «σηκώσει το λάβαρο» της αντίδρασης, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας που επιθυμεί να γίνει ιδιοκτήτης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από την τοπική κοινότητα, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο γι’ αυτήν, απ’ ότι οι ταγοί της! Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός αυτό.

-Ο άνθρωπος αυτός έχει να αντιμετωπίσει μία διαφορετική πολιτική, κοινωνική και αθλητική κουλτούρα στην Ελλάδα, με ελάχιστους συμμάχους στο πλευρό του, ωστόσο δήλωσε μαχητής. Έχει καταλάβει, πιστεύουμε, πως σκέφτονται και λειτουργούν οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και λαμβάνει τα μέτρα του. Για να προστατέψει την προσωπικότητά του, καταρχάς και την επένδυση που θέλει να κάνει. Δεν δείχνει αφελής και άτομο που θα εγκαταλείψει ότι διεκδικεί και θεωρεί δίκαιο. Η «υποδοχή» που του επεφύλαξε η Καβάλα και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η καλύτερη, αλλά δεν τον πτοούν τα εμπόδια.

-Στην προσπάθεια που κάνουν, εκείνος και οι συνεργάτες του, χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Πρέπει να φανεί πιο δυνατός από τους αντιπάλους και αποφασιστικός στις κινήσεις του. Αλλιώς, θα τον «καταπιεί» το ελληνικό κατεστημένο. Για να μην ανησυχούν όσοι βρίσκονται στην «αντίπερα όχθη», θα τους ενημερώσουμε ότι, ακόμα κι αν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών είναι αρνητική, ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Ο Α.Ο.Κ. δεν πρόκειται να αγωνιστεί, πάλι, στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Σε καμία περίπτωση το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, δεν πρέπει να «κατεβάσει» την ομάδα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ο αλλοδαπός επιχειρηματίας θα προσφύγει στο CAS (Court of Arbitration for Sport) και σε όποιο άλλο δικαιοδοτικό όργανο έχει δικαίωμα, για να ανατρέψει την άδικη κατάσταση. Εάν «υποχρεωθεί» ο Α.Ο.Κ. να επιστρέψει στην Γ΄ εθνική κατηγορία, θα πρόκειται για αποδοχή της αδικίας σε βάρος του, για δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ