Η διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια, που έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, στο οποίο παρεμπιπτόντως ο χλοοτάπητας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με αντίπαλες ομάδες που βρίσκονται από τη μέση και κάτω στη βαθμολογία, σε σύγκριση με αυτό απέναντι στον “Αλέξανδρο” Κιλκίς, είναι ότι η φιλοξενούμενη ομάδα διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία. Την παιδεία αυτή εμφύσησε στους ποδοσφαιριστές ο ιδιαίτερα έμπειρος προπονητής, Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος δημιούργησε στο Κιλκίς μία αξιοπρεπέστατη υποδομή. “Εύχομαι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτές που κάνουν ο “Αλέξανδρος” και ο Α.Ο.Κ. Έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, τον κύριο Γραμμένο, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουν”, δήλωσε ο Σερραίος προπονητής, που ευχήθηκε στην ομάδα της Καβάλας, ολόψυχα, να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας και να ανέλθει κατηγορία.

Ο “Αλέξανδρος” Κιλκίς αποδείχτηκε αξιόμαχος αντίπαλος, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019, και “παραβίασε” για πρώτη φορά την εστία του Α.Ο.Κ. στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Ο Κώστας Μαρκόπουλος “άνοιξε” το σκορ στο 16ο λεπτό με κεφαλιά από κοντινή απόσταση, έπειτα από “ζυγισμένη” σέντρα του Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς. Η φιλοξενούμενη ομάδα ισοφάρισε στο 33ο λεπτό, μ’ ένα σουτ στην “κλειστή γωνία”, που αιφνιδίασε την αμυντική γραμμή και τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ., Γιώργο Δήμιζα, που ανέμεναν από τον σκόρερ, Αγαθαγγελίδη, να πραγματοποιήσει σέντρα στην περιοχή.

Η ομάδα της Καβάλας πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ (2-1) με “γρήγορη απάντηση”. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Τόσκας, που προωθήθηκε, κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 39ο λεπτό. Το α΄ ημίχρονο έληξε 2-1. Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Κιλκίς, χωρίς να ασκήσει μεγάλη πίεση, ανάγκασε τον Α.Ο.Κ. να οπισθοχωρήσει για να διαφυλάξει τη νίκη. Στο 75ο λεπτό έγινε η “φάση του αγώνα”, όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο Παύλος Δερμιτζάκης, με πρωταγωνιστές τον ποδοσφαιριστή του “Αλέξανδρου” Κιλκίς, Σαλιπιγγίδη και τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ., Γ. Δήμιζα, ο οποίος απέκρουσε το επικίνδυνο πλασέ με το πόδι σε κόρνερ! Τη δική της καλή στιγμή, για να σκοράρει 3η φορά, είχε και η ομάδα της Καβάλας, μερικά λεπτά αργότερα, με το γυριστό σουτ του Γιώργου Γεμιστού, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του “Αλέξανδρου”.

Ο Μάκης Κατσαβάκης, που υπηρέτησε ως προπονητής τον Α.Ο.Κ., δήλωσε τα εξής: “Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Καβάλας για τη νίκη. Η άνοδος, κατά την άποψη μου, είναι δεδομένη. Είναι μία ποιοτική ομάδα και αξίζει το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο “δεύτερο σπίτι μου” και εύχομαι ολόψυχα να πετύχει τον στόχο.

Εμείς δοκιμάζουμε νέους ποδοσφαιριστές και θέλουμε να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια έως τη λήξη του πρωταθλήματος”. Όσον αφορά το παιχνίδι, σημείωσε ότι στο β΄ ημίχρονο ο “Αλέξανδρος” Κιλκίς έκανε την καλύτερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος και το άγχος του Α.Ο.Κ. για το αποτέλεσμα.

Ο Π. Δερμιτζάκης δήλωσε διπλά χαρούμενος, για τη νίκη επί ενός δύσκολου αντιπάλου και γιατί αντιμετώπισε έναν προπονητή “κόσμημα” για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την κατηγορία. “Ήταν το πρότυπο μου στην αρχή της προπονητικής μου καριέρας. Τον σέβομαι και τον θαυμάζω”, είπε, ενώ για τον αγώνα σχολίασε ότι, ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι του α΄ γύρου. Διότι, η νίκη ήταν “μονόδρομος”. “Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, γιατί πήραν μία δύσκολη και σημαντική νίκη. Θα αναλύσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα ετοιμαστούμε για το επόμενο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για τη στήριξη και εύχομαι στην ομάδα του “Αλέξανδρου”, που είναι ένα σωματείο με “υγεία” και σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό, καλύτερη συνέχεια”.

Δήλωση έκανε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του “Αλέξανδρου” Κιλκίς, Θωμάς Καραγιάνης, ο οποίος είπε ότι η ομάδα του πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες, ίσως την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Επίσης, πολυτιμότερος παίκτης για τον Α.Ο.Κ. αναδείχτηκε, από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ο Βαγγέλης Κέρθι. Η σύνθεση της ομάδας της Καβάλας ήταν η ακόλουθη: Δήμιζας, Λυμπεράκης, Ζέρης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος, Γιαϊτσίνοβιτς, Βαλαβανόπουλος, Μαρκόπουλος (Τσούτσης, Γεμιστός, Τουμανίδης, Λίτσκας).

Στα άλλα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Παραλιμνίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-2, Ορφέας Ξάνθης-Νέστος Χρυσούπολης 0-1, Ασπίς Ξάνθης-Καλαμπάκι 1-2, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Πανσερραϊκός 2-4, Εθνικός Σιδηροκάστρου-Άρης Αβάτου 3-0, Κεραυνός Πέρνης-Αετός Οφρυνίου 5-4.

Η βαθμολογία είναι η εξής: Καβάλα 57 (57-7 τέρματα), Νέστος Χρυσούπολης 56 (43-13), Πανσερραϊκός 39 (36-23), Απόλλων Παραλιμνίου 38 (30-19), Αετός Οφρυνίου 36 (40-30), Άρης Αβάτου 35 (24-20), Αλέξανδρος Κιλκίς 35 (24-15), Ορφέας Ξάνθης 32 (26-24), Κεραυνός Πέρνης 30 (24-22), Καλαμπάκι 25 (16-25), Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21 (22-43), Ασπίς Ξάνθης 17 (16-52), Π.Α.Ο. Κοσμίου 13 (20-50), Εθνικός Σιδηροκάστρου 13 (12-45).

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ασπίς Ξάνθης, Νέστος Χρυσούπολης-Π.Α.Ο. Κοσμίου, Καλαμπάκι-Καβάλα, Πανσερραϊκός-Εθνικός Σιδηροκάστρου, Κεραυνός Πέρνης-Αλέξανδρος Κιλκίς, Αετός Οφρυνίου-Άρης Αβάτου.

Κατά την άποψη μας, η λέξεις “κλειδί” για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Καβάλας, είναι υπομονή και επιμονή, όπως ανέφερε ο Π. Δερμιτζάκης. Έγινε το πρώτο από τα τέσσερα τελευταία βήματα για την επίτευξη του στόχου και χρειάζεται η ίδια συγκέντρωση στα επόμενα τρία. Ο Α.Ο.Κ. είναι καλύτερη ομάδα από τις αντίπαλες και θα το δείξει εντός του αγωνιστικού χώρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ