Ενενήντα αγωνιστικά λεπτά από την κατάκτηση του στόχου, που είναι η 1η θέση, απέχει η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”, μετά τη νίκη με σκορ 3-1, που σημείωσε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” με αντίπαλο την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ένα στόχο που διεκδικεί τα τελευταία πέντε έτη, χωρίς επιτυχία. Φέτος, βρίσκεται κοντά στην πραγματοποίηση του, περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Χρειάζεται άλλη μία νίκη στο ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης, που υποβιβάστηκε στην Α΄ κατηγορία της τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Η ομάδα της Καβάλας είναι ανώτερη αγωνιστικά, έχει το (μεγάλο) κίνητρο και είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσει στη νίκη. Έτσι, θα επαληθεύσει το σύνθημα των οργανωμένων φιλάθλων της, των “Γαλάζιων Αργοναυτών”, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κατευθυνόμενοι από την κερκίδα προς τα αποδυτήρια του Α.Ο.Κ. τραγουδούσαν ρυθμικά: “Και την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε πρωταθλητές”.

Ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε 2-0, είχε δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις για να σκοράρει περισσότερα τέρματα στο α΄ ημίχρονο, ωστόσο στο 52ο λεπτό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μείωσε 2-1. Έως ότου ο Κώστας Μαρκόπουλος σημειώσει το τρίτο τέρμα, με δυνατό “μονοκόμματο” σουτ, στο 66ο λεπτό, στον πάγκο και στις κερκίδες επικρατούσε μία νευρικότητα. “Πέρασαν αρκετές σκέψεις από το μυαλό μας, γιατί προηγήθηκε και το παιχνίδι με τον Αλέξανδρο Κιλκίς”, δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου. Μετά το 3-1, ο Α.Ο.Κ. έλεγξε, πάλι, τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε από τη φιλοξενούμενη ομάδα, που είχε δύο τελικές προσπάθειες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρά τις ελλείψεις ποδοσφαιριστών, έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

Το 1-0 έγινε στο 5ο λεπτό από τον Βασίλη Γαβριηλίδη, ο οποίος βρέθηκε αρκετές φορές στο α΄ ημίχρονο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ως “κρυφός κυνηγός”. Σε μία άλλη φάση, επίσης, έκανε κεφαλιά στην οριζόντια δοκό. Το 2-0 έκανε στο 34ο λεπτό ο Αλέξανδρος Ζέρης, μ’ ένα σουτ από πλάγια θέση δεξιά και εκτός μεγάλης περιοχής, το οποίο αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Εθνικού. Όπως ομολόγησε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι, η σκέψη του ήταν να επιχειρήσει σέντρα.

Η ομάδα της Καβάλας, που ολοκλήρωσε τα παιχνίδια στην έδρα της με απολογισμό 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και τέρματα 38-2, αγωνίστηκε με τους: Δήμιζα, Ζέρη, Λυμπεράκη, Τόσκα, Κασμερίδη, Γαβριηλίδη, Κέρθι, Παπαδόπουλο, Γιαϊτσίνοβιτς, Βαλαβανόπουλο, Μαρκόπουλο (Γεμιστό, Θωμαΐδη, Λίτσκα, Μπλιο).

Στην ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων, έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου ενίσχυσης της ομάδας με δώρο ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Ο τυχερός λαχνός είναι ο 593. Επίσης, πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του παλιού αμυντικού ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Κ., Γιώργου Τάτση, ο οποίος απεβίωσε πριν μερικές ημέρες.

Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι μας έκανε θετική εντύπωση, για μία ακόμα φορά, η ευγένεια του προπονητή του Α.Ο.Κ., Π. Δερμιτζάκη, ο οποίος ανταπέδωσε τα κολακευτικά σχόλια των ανθρώπων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. “Θέλω να συγχαρώ τον Εθνικό, για την κατάκτηση του κυπέλλου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου. Ο Εθνικός είναι στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας του Νομού. Εύχομαι να επιστρέψει σύντομα στη Γ΄ εθνική κατηγορία και με καλύτερη προοπτική”, ανέφερε.

Νωρίτερα, ο συνάδελφος του, Γιώργος Δίγκας, τόνισε ότι, το τελικό σκορ του αγώνα αδικεί την ομάδα της Καβάλας, η οποία διαθέτει ταλέντο, ποιότητα και ένα πολύ καλό προπονητή. Στα άλλα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής ημέρας στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Εθνικός Σιδηροκάστρου-Νέστος Χρυσούπολης 0-2, Αετός Οφρυνίου-Πανσερραϊκός 1-2, Κεραυνός Πέρνης-Καλαμπάκι 1-1, Απόλλων Παραλιμνίου-Ασπίς Ξάνθης 4-0, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Ορφέας Ξάνθης 0-1, Άρης Αβάτου-Αλέξανδρος Κιλκίς 3-0.

Η βαθμολογία είναι η ακόλουθη: Καβάλα 63, Νέστος Χρυσούπολης 62, Πανσερραϊκός 45, Απόλλων Παραλιμνίου 42, Αετός Οφρυνίου 39, Άρης Αβάτου 38, Ορφέας Ξάνθης 36, Αλέξανδρος Κιλκίς 36, Κεραυνός Πέρνης 32, Καλαμπάκι 26, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21, Ασπίς Ξάνθης 20, Π.Α.Ο. Κοσμίου 13, Εθνικός Σιδηροκάστρου 13.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Π.Α.Ο. Κοσμίου-Απόλλων Παραλιμνίου, Ασπίς Ξάνθης-Καβάλα, Ορφέας Ξάνθης-Εθνικός Σιδηροκάστρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Κεραυνός Πέρνης, Νέστος Χρυσούπολης-Αετός Οφρυνίου, Καλαμπάκι-Άρης Αβατου, Αλέξανδρος Κιλκίς-Πανσερραϊκός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ