Γλυκόπικρη ήταν η τελευταία γεύση που άφησε στους λιγοστούς, αλλά πιστούς, φιλάθλους της, το αποτέλεσμα του τελευταίου εντός έδρας παιχνιδιού που έδωσε η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. “Καβάλα”, για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Το βέβαιο είναι, ότι οι φίλαθλοι αποχώρησαν, για μία ακόμα φορά, από το στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” προβληματισμένοι, για την αδυναμία του Α.Ο.Κ. να διαχειριστεί το σκορ που είχε διαμορφωθεί υπέρ του στο 35ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Ξόμπλιος με σουτ έκανε το 2-0 εναντίον του Ορφέα Ξάνθης. Η φιλοξενούμενη ομάδα, ωστόσο, αγωνιζόμενη με αριθμητικό μειονέκτημα (σ.σ. δέκα ποδοσφαιριστές) από το 17ο λεπτό, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 39ο λεπτό και να ισοφαρίσει 2-2 στο 89ο λεπτό!

Δεν ήταν η πρώτη φορά, επίσης, που απέναντι σε μία ομάδα με μεγαλύτερο κίνητρο (σ.σ. η ομάδα της Ξάνθης χρειαζόταν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, για να αποφύγει την περιπέτεια του υποβιβασμού), ο Α.Ο.Κ. δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη. Ευελπιστούμε πως η περίοδος αυτή, θα αποτελέσει ένα καλό “σχολείο” για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καβάλας, ώστε στο επόμενο πρωτάθλημα, να μην επαναλάβουν τα λάθη που έγιναν. Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό του παιχνιδιού ο Ιορδάνης Αδαμάκης. Μετά την επίτευξη του τέρματος, αποβλήθηκε αμυντικός παίκτης του Ορφέα Ξάνθης, γιατί εξύβρισε τον πρώτο βοηθό του διαιτητή, ενώ είχε φραστική αντιπαράθεση και με τον γυμναστή του Α.Ο.Κ., Γιώργο Γουνελά, ο οποίος επίσης αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Η αρχική σύνθεση του Α.Ο.Κ. ήταν η ακόλουθη: Παγκάκης, Λυμπεράκης, Μπλιος, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Αδαμάκης, Πάλλας, Ξόμπλιος, Βαλαβανόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν ακόμα οι: Κέρθι, Θωμαΐδης, Χατζηκυριάκου, Παυλίδης.

Στα άλλα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Προσκυνητών 1-1, Α.Ε. Διδυμοτείχου-Αετός Ορφανού 1-0, Απόλλων Παραλιμνίου-Άρης Αβάτου 0-1, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 3-2, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής-Ελπίς Σκουτάρεως 1-1. Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Απόλλων Παραλιμνίου 48, Αετός Ορφανού 39, Ελπίς Σκουτάρεως 39, Καβάλα 38, Νέστος Χρυσούπολης 32, Άρης Αβάτου 32, Ορφέας Ξάνθης 29, Α.Ε. Διδυμοτείχου 28, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21, Δόξα Προσκυνητών 17, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 16, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 10.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα ακόλουθα παιχνίδια: Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-Καβάλα, Αετός Ορφανού-Νέστος Χρυσούπολης, Α.Ε. Διδυμοτείχου-Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως-Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Δόξα Προσκυνητών-Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής.

Χωρίς ενέργεια, η Ε.Κ. Καβάλας νίκησε 71-60 την Ελίμεια Κοζάνης

Δεν θυμόμαστε άλλο παιχνίδι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, στο οποίο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είχε μόλις ένα τελειωμένο αιφνιδιασμό στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου! Ακόμα κι όταν ήταν μέτρια στις δύο πρώτες περιόδους, στην 3η περίοδο, κυρίως, αλλά και στην 4η περίοδο, “άνοιγε” τον ρυθμό και πρόσφερε όμορφο θέαμα στους θεατές. Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, εναντίον της Ελίμειας Κοζάνης, επί σαράντα λεπτά έπαιξε σε ένα χαμηλό τέμπο. Κι αν δεν έδειχνε λίγη διάθεση παραπάνω ο Διονύσης Καπινιάρης, ίσως να είχαμε ντέρμπι στην Καλαμίτσα! Ο Διονύσης “βγήκε μπροστά”, για να κάνει τη δουλειά του τραυματία Ετινόσα Ερεβμπενάζιε (σ.σ. έπαθε διάστρεμμα στην προπόνηση της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018), αλλά παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του, δεν διαθέτει την εκκρηκτικότητα και την ενέργεια του “Έτι”, ο οποίος παρασύρει την ομάδα στο γρήγορο ρυθμό και στο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Έστω κι έτσι, η Ε.Κ. Καβάλας νίκησε με σκορ 71-60 (20-18, 18-14, 17-16, 16-12 το σκορ ανά περίοδο) και κοιτάζει το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής ημέρας, με αντίπαλο τους Τιτάνες Παλαμά.

Για την Ε.Κ. Καβάλας αγωνίστηκαν οι: Παντόπουλος, Μιχάλογλου 5(1 τρίποντο), Χονδρόπουλος, Καπινιάρης 20, Τάγαρης 4, Μπανάσας, Αθανασιάδης 8(2 τρ.), Κουμλέλης 12, Πιεβάλιτσα, Καραθανάσης 9(1 τρ.), Παππάς 13(2 τρ.).

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ημέρες, ωστόσο, η Ε.Κ. Καβάλας παρουσιάζει μία αγωνιστική “κοιλιά”, η οποία οφείλεται στους συνεχείς τραυματισμούς παικτών, που είναι “κλειδιά” στο παιχνίδι της. Ευχόμαστε να ξαναβρεί, σύντομα, τον ρυθμό που είχε πριν το “ρεπό” στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής ημέρας του βορείου ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ανατόλια-Χαρίλαος Τρικούπης 84-70, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων-Χαλκηδόνα 75-69, Ερμής Λαγκαδά-Στρατώνι 53-66, Ίκαροι Σερρών-Φάρσαλα 63-54, Τιτάνες Παλαμά-Γέφυρα 76-80, Ασπίδα Ξάνθης-Ευρώπη Πευκοχωρίου 49-58. Η βαθμολογία είναι η εξής: Ίκαροι Σερρών 37, Χαρίλαος Τρικούπης 37, Ε.Κ. Καβάλας 36, Ευρώπη Πευκοχωρίου 35, Ανατόλια 34, Ερμής Λαγκαδά 33, Στρατώνι 33, Αγρίνιο 31, Φάρσαλα 31, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 31, Γέφυρα 27, Χαλκηδόνα 26, Ασπίδα Ξάνθης 26, Ελίμεια Κοζάνης 24, Τιτάνες Παλαμά 21.

Στη Γ΄ εθνική κατηγορία, τέλος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης επικράτησε του Αστέρα Σίνδου με σκορ 94-65.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ