Δύο εβδομάδες πριν την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” έζησε τη δική της αγωνιστική ανάσταση! Ο “επίλογος” της δύσκολης περιόδου των πέντε ετών στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης, όπου ο Α.Ο.Κ. νίκησε με σκορ 0-3 την τοπική “Ασπίδα” και κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο. Τα συναισθήματα των δεκάδων φιλάθλων, που μετέτρεψαν το γήπεδο της “Ασπίδας” Ξάνθης σε έδρα για τον Α.Ο.Κ., ήταν ανάμεικτα μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Μεγάλη χαρά για την κατάκτηση της 1ης θέσης και συγκίνηση, γιατί έζησαν μία ακόμα στιγμή δόξας στην πολυετή ιστορία του συλλόγου.

Ο στόχος επιτεύχθηκε, η υπομονή και η επιμονή επιβραβεύτηκαν. Η επιτυχία αυτή, ευελπιστούμε ότι θα γίνει “αφετηρία” για ακόμα καλύτερες ημέρες, με μεθοδική δουλειά και περισσότερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια. Διότι, πρέπει να επισημάνουμε πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε, χωρίς ο Α.Ο.Κ. να έχει την “ασφάλεια” που παρέχει ο μεγάλος χρηματοδότης. Η διάκριση είναι αποτέλεσμα του “οικογενειακού” κλίματος. Ο Α.Ο.Κ. είναι μία “οικογένεια”, η διοικούσα επιτροπή, τα μέλη της ομάδας (προπονητές, ποδοσφαιριστές, φροντιστές) και οι φίλαθλοι. Γι’ αυτό και πανηγύρισαν όλοι μαζί, μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο Δ.Α.Κ. Ξάνθης. Στον πανηγυρισμό συμμετείχε και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, που παρακολούθησε το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, μαζί με τους φιλάθλους, από την κερκίδα και παρά το “ψιλόβροχο” που έριχνε στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Η “Ασπίς” Ξάνθης δεν ήταν σοβαρό εμπόδιο για την ομάδα της Καβάλας, η οποία άρχισε με ιδανικό τρόπο τον αγώνα σκοράροντας στο 4ο λεπτό με τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του ομίλου, έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου στο πρώτο δοκάρι της εστίας της γηπεδούχου ομάδας.

Το 0-2 έγινε μερικά λεπτά πριν τελειώσει το α΄ ημίχρονο, πάλι με εκτέλεση φάουλ, από την ίδια πλευρά, του Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς. Ο Βασίλης Γαβριηλίδης πήδηξε ψηλότερα, μέσα από μία “ομάδα” αμυνόμενων και επιτιθέμενων ποδοσφαιριστών στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν ένα χαρακτηριστικό τέρμα της αγωνιστικότητας και της “παληκαριάς” του σκόρερ.

Έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, ο Α.Ο.Κ. έφερε το παιχνίδι στα “μέτρα” του. Στην αρχή του β΄ ημιχρόνου, όπως και στο αντίστοιχο διάστημα του α΄ ημιχρόνου, μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο 14ο λεπτό (59ο του παιχνιδιού) ο Νίκος Βαλαβανόπουλος βρέθηκε σε “θέση βολής” και με ψύχραιμο σουτ σημείωσε το 0-3. Η συνέχεια είχε τυπικό χαρακτήρα, αφού η “Ασπίς” έδειξε να συμβιβάζεται με την ανωτερότητα του Α.Ο.Κ. και την ήττα. Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, στήθηκε το πρώτο πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα. Το δεύτερο έγινε στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης στην Καβάλα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι κατέβαλαν προσπάθεια, για να πετύχει ο Α.Ο.Κ. τον πολυπόθητο στόχο. Το ταξίδι μόλις άρχισε!

Η σύνθεση με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα της Καβάλας είναι η ακόλουθη: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος, Γιαϊτσίνοβιτς, Μαρκόπουλος, Βαλαβανόπουλος (Τουμανίδης, Θωμαΐδης, Μπλιος, Λίτσκας).

Στα άλλα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Νέστος Χρυσούπολης-Αετός Οφρυνίου 3-1, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Κεραυνός Πέρνης 3-2, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Απόλλων Παραλιμνίου 0-6, Ορφέας Ξάνθης-Εθνικός Σιδηροκάστρου 6-0, Καλαμπάκι-Άρης Αβάτου 1-0, Αλέξανδρος Κιλκίς-Πανσερραϊκός 0-0.

Η (τελική) βαθμολογία είναι η εξής: Καβάλα 66, Νέστος Χρυσούπολης 65, Πανσερραϊκός 46, Απόλλων Παραλιμνίου 45, Ορφέας Ξάνθης 39, Αετός Οφρυνίου 39, Άρης Αβάτου 38, Αλέξανδρος Κιλκίς 37, Κεραυνός Πέρνης 32, Καλαμπάκι 29, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 24, Ασπίς Ξάνθης 20, Π.Α.Ο. Κοσμίου 13, Εθνικός Σιδηροκάστρου 13.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ